Sakala malev tegi «Rebaseretke»

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval startis «Rebaseretkele» ligi nelikümmend huvilist.
Laupäeval startis «Rebaseretkele» ligi nelikümmend huvilist. Foto: Erakogu

Kaitseliidu Sakala maleva eestvõttel oli laupäeval Viiratsi valla maadel traditsiooniline rännak «Rebaseretk», mida aitasid seekord korraldada naiskodukaitsjad.

Sakala maleva Naiskodukaitse instruktor Piret Taim rääkis, et kõik sai alguse sellest, kui ta ise möödunud aastal «Rebaseretkel» osales. «Käisin seal koos Liina Lehesega. Reipal sammul rada läbides ning ilmaasju arutades tekkis Liinal küsimus, miks ei võiks «Rebaseretke» korraldajaks olla Naiskodukaitse. Enne kui arugi saime, oli Sakala malevas ära otsustatud, et 2011. aastal korraldab seda Naiskodukaitse,» avas Taim tagamaid.

Rännak on pühendatud kunagise Sakala maleva instruktori leitnant Alfons Rebase ja tema sõjameeste mälestusele. See paneb proovile osalejate füüsilised võimed ning tutvustab Sakala malevat maakonna elanikele ja külalistele.

Rännak ei olnud mõeldud ainult kaitseliitlastele, vaid sellest võisid osa võtta kõik soovijad. Raja pikkuseks kujunes 29,9 kilomeetrit ning selle läbimiseks oli arvestatud kuni seitse tundi.

Piret Taime sõnul läks retk igati korda, rahule jäid nii korraldajad kui osalejad.

«Osalejad kiitsid rajavalikut. Eriti meeldisid neile kõrvalised külateed ja looduskaunid paigad. Põnevust pakkus ka raja äärde jääv «kuldijaam» — metssigade farm, kus sigu kasvatatakse ekspordiks Soome,» rääkis Taim.

Instruktori tõdemust mööda selgus rada maha märkides meeleolukas seik. «Rada läks mööda ühest talust. Päev varem, kui naised rada tähistasid, sattusid nad juttu ajama seal elava härrasmehega. Too väitis, et Alfons Rebane oli tema isa väga hea sõber ning sage külaline nende kodus,» jutustas Taim.

Teekonnale läks 39 vaprat, katkestajaid oli neli.

Esimeseks tuli viljandlane Erik Ohakas. «Ta võistles küll vabas klassis, kuid koormusega ning tema aeg oli 4:02,» täpsustas Piret Taim.

Järgmisena jõudsid finišisse tublid kodutütred Birgit Karu (aeg 4:06) ja Mari-Liis Rikkinen (4:06). Võistlusklassi parimad olid Mihkel Liiv (4:21), Fred Asuküla (4:25) ja Anna Maria Kaseoja (4:40).

Taime sõnul olid tublid ka koormusega rajal käinud naiskodukaitsjad Malve Marjak (4:54), Egle Reinup (5:42) ja Evelin Lappalainen (6:43).

Parima noorkotkana jõudis finišisse Harri Valge (4:48). Noorim raja läbija oli 11aastane Andrus Rikkinen (5:42).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles