Hoidiste mess üllatas küüslaugumoosiga

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olustvere hoidiste messile tulnud inimeste suur arv näitas, et huvi selle ettevõtmise vastu järjest kasvab.
Olustvere hoidiste messile tulnud inimeste suur arv näitas, et huvi selle ettevõtmise vastu järjest kasvab. Foto: Erakogu

Möödunud laupäeval peetud hoidiste mess meelitas Olustverre umbes 1400 inimest. Kõigis kolmes võistluskategoorias viis esikoha koju Marika Vartla Lääne-Virumaa maanaiste liidust.

Messi korraldaja Tiina Rand­aru sõnul hindas publik üritusel pakutavaid hoidiseid kolmes kategoorias: parim soolane ja magus hoidis ning ahhaa-elamus.

«Selle aasta üllatus oli küüslaugumoos, mis noppis esikoha nii magusate hoidiste kui ahhaa-elamuse kategoorias,» kõneles Randaru.

Omapärase hõrgutise oli messile toonud Lääne-Virumaal Rakvere vallas elav Marika Vartla.

Sama osaleja seenesupikogu võitis esikoha soolaste hoidiste kategoorias. Korraldaja hinnangul aitas sellele palju kaasa oskuslik reklaamikampaania: Marika Vartla hoidisest valmistatud sooja suppi jagasid kohapeal kaks Lääne-Virumaa meeskokka.

«Elav reklaam, armas naeratus koos sooja supiga ja olidki külastajad maitsvast tootest võlutud,» tõdes Tiina Rand­aru.

Tunnustus ka omadele

Igas kategoorias pälvisid auhindu ka liikumise Kodukant Viljandimaa esindajad. Soolaste hoidiste seas sai kolmanda koha Urve Muki tehtud kõrvits paprika ja sibulaga. Magusate hoidiste hulgas tuli kolmandaks Ulve Kannimäe tomati-maasikamoos. Ahhaa-elamuste kategoorias pälvisid teise ja kolmanda koha Viivika Sarve pihlakakaste ning õunamoos mee ja võiga.

Huvilised said laupäeval Olustveres mekkida ligi 220 toodet. 105 olid soolased 43 valmistajalt ja 115 magusad 47 perenaiselt.

Osavõtjaid mitmest kandist

Messile oli hoidiseid toonud viis Kodukandi maakonnaühendust: Järva-, Pärnu-, Tartu-, Põlva- ja Viljandimaa oma. Lisaks neile olid väljas Tori valla naisseltsi Salme naised ja seltsing Lained, Rõngu maanaiste selts, Lääne-Virumaa maanaiste liit ning Põlvamaa Maaritsa küla naised.

Oma tooteid näitasid Olustvere, Põltsamaa ja Tallinna teeninduskool. Kaasa lõid maaturismiteeninduse eriala vilistlased, abielupaar Ulvi ja Heinrich Lukk ning Olustvere sõpruskoolid Lätist ja Luksemburgist.

Suurima esindusega oli väljas Kodukant Tartumaa, kuid kõige rohkem hoidiseid oli messile toonud Olustvere kool.

Tiina Randaru ütlemist mööda märkis publik ära iga esinduse soolased ja magusad hoidised. Kodukandi liikumise eripreemia pälvisid Lääne-Virumaa maanaiste liidu mees­esindajad väga hea reklaamitöö eest toote esitlemisel ja Järvamaa šamaan Inge purgikaante südamliku kujundamise eest.

Üritust korraldasid Olustvere maamajandus- ja teeninduskool ning Eesti külaliikumine Kodukant, toetas põllumajandusministeerium.

TULEMUSED

Publiku tunnustuse pälvinud hoidised
• Soolased
I koht — seenesupi kogu (Marika Vartla, Rakvere vald, Lääne-Virumaa)
II koht — hapendatud seened (Taimi Konstantinova, naisseltsing Lained, Tori vald, Pärnumaa)
III koht — kõrvits paprika ja sibulaga (Urve Mukk, Kuhjavere küla, Kodukant Viljandimaa)
• Magusad
I koht — küüslaugumoos (Marika Vartla, Rakvere vald, Lääne-Virumaa)
II koht — astelpajumoos (Põltsamaa ametikooli õpilased ja õpetajad)
III koht — tomati-maasikamoos (Ulve Kannimäe, Kodukant Viljandimaa)
• Ahhaa-elamused
I koht — küüslaugumoos (Marika Vartla, Rakvere vald, Lääne-Virumaa)
II koht — pihlakakaste (Viivika Sarv, Karksi vald, Viljandimaa)
III koht — õunamoos mee ja võiga (Viivika Sarv, Karksi vald, Viljandimaa)
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles