Klassid viivad pakiraha abivajajatele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käina gümnaasiumi õpilased jagasid osa kingitusi Väikemõisa väikelastekodu kasvandikele.
Käina gümnaasiumi õpilased jagasid osa kingitusi Väikemõisa väikelastekodu kasvandikele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõulude eel on paljud õpilased otsustanud loosipakkide tegemise asemel annetada kingiraha lastekodulastele või kodutute loomade varjupaigale.


Seda, kuidas andmisrõõm võib laste silmad särama panna, võis eile näha Väikemõisa väikelastekodus. Kaheksa Käina gümnaasiumi VII—XII klassi noort andsid väikestele kasvandikele kätte kingitused, mille olid teinud selle Hiiumaal asuva kooli õpilased.



Mõte sai alguse sellest, kui üheteistkümnenda klassi õpilane Rainer Holsmer pillas jõulupakkide tegemise arutelul lause: «Tooge kõik kingid mulle, ma kingin need lastekodudele!»



Klassikaaslased hakkasid sellest kinni ja idee nakatas kogu kooli.



Viljandi lasteabi- ja sotsiaalkeskuse sotsiaaltöötaja Aage Õunap tõdes, et tegemist oli suurejoonelise annetusega. Noored sõitsid selle kätteandmiseks väikebussiga ise mere tagant kohale. «Usun, et seda teekonda polnud neil kerge organiseerida,» ütles Õunap.



Sotsiaaltöötaja sõnul on varasematel aastatel väikelastekodu kasvandikele maiustusi ja kingitusi toonud ka Viljandi õpilased.



Lapsed on kingiraha annetanud veel kodutute loomade tarbeks.



Viljandi kodutute loomade varjupaiga perenaise Triinu Priksi sõnul on juba mitu klassi avaldanud soovi jõulude ajal loomi toetada. «Mõni klass kannab raha meie kontole, mõni ostab selle eest midagi vajalikku,» kirjeldas Priks. Osa klasse toovad kingituse ise varjupaika kohale ning siis jäävad õpilased sinna loomadega tegelema.



«Muidugi on meil selle üle hea meel,» kinnitas Triinu Priks. «Summade suurusest on tähtsam see, et lapsed sellise asja peale tulevad ning loomi meeles peavad.»



Üks klass, kes järgmisel nädalal oma kingiraha kodututele loomadele annetab, on Viljandi maagümnaasiumi VI-c. Kokkuleppel varjupaiga perenaisega viivad lapsed sinna ligi tuhande krooni eest konservtoitu. Kingituse kätteandmise järel on neil kavas ka loomadega tegelda.



Klassijuhataja Rita Oja sõnul sündis idee sellest, et õpilased ei jõudnud esialgu kuidagi kokkuleppele, milliseid ja kui kalleid jõulupakke vastastikku teha.



Õpetaja rääkis, et kuigi annetus oli vabatahtlik, andsid oma panuse kõik õpilased. Mitu neist tihkas taskuraha kasutusele võttes loomade heaks anda isegi sada krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles