«Tänavajurist»

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Männimäe salongkinos saab vaadata põnevikku "Tänavajurist".
Männimäe salongkinos saab vaadata põnevikku "Tänavajurist". Foto: Filmi kodulehelt

Männimäe salongkinos linastuv thriller “Tänavajurist” jutustab loo sellest, mis saab siis kui advokaadi kohustus kaitsta oma kliendisuhet läheb vastuollu eetikanormidega ja hakkab kahjustama juristi isiklikku elu.

Mickey Haller (Matthew McConaughey) on Los Angelese advokaat, kes peab “mobiilset kontorit” oma Lincoln-marki sedaanis teenindades pigem pisikuritegudega vahelejäänud vaeseid kliente.

Rutiini tapab jõukast playboyst ärimehe juhtum, kus vägistamise ja mõrvakahtluse ümberlükkamine tagaksid Mickeyle kopsaka tasu. Süvenedes tööotsa põhjalikumalt ilmnevad aga hirmutavad üksikasjad, mis seostuvad ühe varasema lahendamata juhtumiga. Töö hakkab ohustama nii juristi enda kui tema lähedaste elusid.

Tegu on Agatha Christie stiilis looga, kus kahe tunni jooksul hargnev sündmustik hoiab vaataja ajutegevuse ja närvid pingul filmi lõpuni.

"Tänavajurist" (originaalpealkiri "Lincoln Lawyer") üllatab lisaks põnevale süžeele meisterliku näitlejatööga. Eelarvamusi murravad seni pigem lihtsamate romantiliste komöödiate “hea kangelase” rollidega silmapaistnud Matthew McConaughey (Sahara, ) ja Ryan Philippe (“Julmad Kavatsused”, “Eelmise suve saladus”), kõrvalosas ei saa märkamata jääda ka Marisa Tomei (Kuldne Gloobus ja Oscari nominatsioon kõrvaolsa eest filmis “Maadleja”).

Michael Connelly kriminaal-romaanide menu kogu maailmas (müüdud üle 42 miljoni eksmplari 36 erinevas keeles) on viinud loogilise järjena Hollywoodi ekraniseeringuni tema loomingu põhjal. Connelly edu saladus peitub ilmselt suuresti tema lugude päriselulisel taustal – mees töötas aastaid Miamis ja Los Angeleses krimi-reporterina ammutades sellest hulga ainest.

Möödunud sajandi 80ndate lõpus, kui mees sai ajakirjanike maailma Oscari, Pulitzeri auhinna ‘Miami kokaiinisõdade kajastamise eest alustas ta kirjanikuna. Esimene raamat (1992) tõi kohese läbimurde ning tänaseks on romaane mehe sulest ilmunud 29, millest enamik on esindatud müügitabelite tippudes üle maailma.

Info: www.mannimaja.ee
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles