Eelarves terendab tugev Mustla päästekomando

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsuse heakskiidu saanud riigieelarve eelnõus on päästjate palgarahale lisatud 2,1 miljonit eurot. Selle abil peaks suurenema Mustla ja mitme teise komando elupäästevõimekus.

Ohutusreeglid näevad ette, et leegitsevasse ja suitsu täis hoonesse tohivad päästjad inimesi otsima minna vaid siis, kui nad on sündmuskohal neljakesi, erandjuhul võib seda teha ka kolmeliikmeline meeskond. Mustla tugikomandos on tööl 15 meest, mis tähendab, et heal juhul on korraga valves kolm, väga sageli aga ainult kaks päästjat.

Päästeameti peadirektori asetäitja Ain Karafin rääkis Postimees Online’ile, et lisaraha võimaldab moodustada Eestis praeguse 40 komando asemel 63 komandot, kus on välja panna vähemalt nelja mehe valve. «See eeldab, et komandos töötab 21 meest,» täpsustas Karafin.

Tänu lisarahale peaksid tugevnema Mustla, Iisaku, Kihelkonna, Koeru, Orissaare, Kilingi-Nõmme, Häädemeeste, Aravete, Vastseliina, Tõrva, Kärdla, Mustvee, Pärnu-Jaagupi, Antsla, Risti, Vändra, Kunda, Narva-Jõesuu, Räpina, Alatskivi, Kose ja Kohila komando.

Viljandimaa õnnetustele reageerivad neist lisaks Mustla meeskonnale Tõrva ja Kilingi-Nõmme komando. Viljandimaa päästeosakonna juhataja Jüri Sooviku sõnul on uudis lisaraha leidmisest nii värske, et ta on sellest kuulnud vaid ajakirjanduse vahendusel ega oska seetõttu teemat kommenteerida. Kui aga Mustlasse on tõesti võimalik kuus meest lisaks palgata, võib nende leidmine osutuda keeruliseks.

«Üks-kaks poleks Mustla-suuruses kohas probleem,» nentis Soovik.

Tarvastu vallavanema Alar Karu hinnangul on Mustla komando tugevdamine igati õige lahendus.

«30 kilomeetri raadiuses pole teisi komandosid ja kui ka Mustla meeskonda poleks, ei oleks siinsetel inimestel operatiivset abi loota,» tõdes ta. «Turvalisuse tagamine on riigi kohustus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles