Eesti teedel vuravad taas Google‘i autod

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. juulist alustavad Google’i autod Eesti teede ja tänavate jäädvustamist.
25. juulist alustavad Google’i autod Eesti teede ja tänavate jäädvustamist. Foto: Google

Käesoleval suvel teevad Google’i kaameratega autod Eestile tiiru peale, et salvestada uusimaid andmeid ja vaateid. Lisaks olemasoleva info uuendamisele rakenduses Google Maps on Google’i eesmärk linnadevaheliste maanteede salvestamine.

Google Maps Street View tänavavaaterakendus on saanud Google Mapsi üheks populaarsemaks lisaks, mis on saadaval juba 85 riigis üle maailma ning katab sealjuures osaliselt ka Arktikat ja Antarktikat. Tänu Street Viewle saavad inimesed näha 360-kraadiseid vaateid tänavatest koos arhitektuuri- ja kultuurimälestistega. Google Street View on ühtlasi saadaval Google Earthis ja Google Mapsi mobiilirakenduses.

Ka sellel korral on Google võtnud kasutusele erimeetmed, et kaitsta inimeste privaatsust, ning enne avaldamist läbib kogutud fotomaterjal eritöötluse, mis tsenseerib inimeste näod ja sõidukite numbrimärgid, tagades nõnda inimeste anonüümsuse. Täiendava meetmena pakub Street View rakendus võimalust raporteerida piltidest, mis kellegi privaatsust võivad ohustada, vajutades nupule «Report a Problem» või «Probleemist teavitamine» ekraani all paremal nurgas. Sellisel juhul läbivad fotod lisatöötluse või vajadusel eemaldatakse täielikult.

Inimeste nägusid autode kaamerad küll ei salvesta, aga kes soovib Google’ile oma uhkemaid riideid demonstreerida, tasub valmis olla 25. juulist, mil Google’i autod eesti teedele jõuavad ning seejärel siin kahe kuu vältel tänavamoodi jäädvustavad. Kes pildistamiseks põhjalikumalt soovib valmistuda, saab lisainfot ning autode reaalajas liikumist jälgida veebilehel (https://www.google.com/streetview/understand/).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles