Päästjad harjutavad naftabaasi kustutamist

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi naftabaas on aastaid olnud üks maakonna ohtlikumaid ettevõtteid. Selle mahutites hoitakse tonnide kaupa diislikütust.
Viljandi naftabaas on aastaid olnud üks maakonna ohtlikumaid ettevõtteid. Selle mahutites hoitakse tonnide kaupa diislikütust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Päästjad ja osaühingu Viljandi Naftabaas töötajad harjutavad teisipäeval korraldataval õppusel, kuidas tegutseda, kui peamiselt diislikütust täis mahutites peaks tekkima tulekahju.

Kütuseterminali mahuti tuleõnnetusele reageerib enamus Viljandimaa päästekomandodest. «Suure koguse vedelkütuse tulekahju raskete tagajärgede ärahoidmine sõltub meeskondade, teiste operatiivjõudude ning mitmete asutuste vahelisest koostööst,» kirjeldas õppuse legendi Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik.

27. septembril kell 9-12 viiakse Viljandis Reinu teel läbi õppus «Naftabaas 2011». Läbi mängitakse päästetööd kütuseterminali suure mahuti tulekahjul.

Õppuse eesmärk on harjutada koostööd kütuseterminali tulekahju korral. Samuti hinnatakse osaühingu Viljandi Naftabaas valmisolekut hädaolukorraks ja selle lahendamise plaani rakendamist.

Viljandi Naftabaas on suurõnnetuse ohuga ettevõte, kus hoitakse suures koguses diislikütust. Õppus on naftabaas territooriumil ja selle toimumise ajal on suletud liiklus Reinu teel Metalli tänava ristmikust kuni Texori tanklani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles