Kolga-Jaanist Leie saab nüüd sõita mööda mustkattega teed

, gerly.lehtmets@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval võtsid Kolga-Jaani—Leie tee remondi tellijad töö ehitajatelt ametlikult üle.
Teisipäeval võtsid Kolga-Jaani—Leie tee remondi tellijad töö ehitajatelt ametlikult üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval kuulutati pidulikult avatuks musta katte saanud 16kilomeetrine teelõik, mis varem oli Kolga-Jaanist Leie sõitjaid peletanud raskete liiklemistingimuste ja tohutu tolmuga.

Kõnealust kruusateed remonditi viimati viis aastat tagasi. Tollal kaevati kraave ja pandi uus kulumiskiht. Aastatega muutus tee seisukord viletsaks: lisaks arvukatele aukudele kimbutasid liiklejaid kevadisest sulamisveest tingitud roopad ja vallid ning suviti segas naabruskonnas elavaid inimesi teelt tõusev tolm.

Tööd lõigu katte alla saamiseks algasid tänavu kevadel Lalsi lähedal. Esimeses järjekorras ehitati laugemaks üks äkiline kurv. Kogu remonditav teelõik sai killustikust aluskihi ja tugevdatud muldkeha.

Teelõigu äärde rajati ka bussipeatuste laiendused ja sissesõidukohad igale krundile.

Kolga-Jaani—Leie tee remondi hinnaks arvestati 1 135 386 eurot ja Päovere 1,7 kilomeetri pikkuse lõigu katmise hinnaks 137 353 eurot. Et maan­teeamet jagas rahastuse kahe aasta peale, on pool rahast tööd teinud firmale Lemminkäinen Eesti veel maksmata. Ehitajate sõnul pole see probleem.

Maanteeameti 2009. aasta loenduse põhjal sõidab Kolga-Jaani ja Leie vahel kõnealust teed pidi ööpäevas paarsada autot, bussi või muud liikurit. Viljandimaa kõige tihedama liiklusega on Tallinna maantee Viljandi ringtee lõik, mida läbib mõnel ööpäeval üle 5000 sõiduki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles