Vana-Võidu staadionil lendasid nooled

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vana-Võidu staadionile üksteiselt mõõtu võtma kogunenud vibusportlastele jagus võistluspinget kahel päeval, sealseid lahtisi meistrivõistlusi alustasid laupäeval noored ning pühapäeval oli järg täiskasvanute käes.

Nime poolest Vana-Võidu meistrivõistlustel tegid kaasa enamiku Eesti tugevamate vibuklubide delegatsioonid ning viljandimaalased jagasid seal omavahelises konkurentsis välja maakonna tänavuse hooaja meistrimedalid.

Sagittariuse noormees purustas rekordeid

Säravaimate saavutuste eest hoolitses Vana-Võidus Harjumaa klubi Sagittarius noormees Pearu Jakob Ojamäe, kes püstitas nii noorte kui täiskasvanute harjutuses FITA Eesti kadettide rekordtulemuse.

Omaealiste seas laupäeval võitnud Ojamäe ületas seni enda nimele kuulunud noorte harjutuse tipptulemuse 13 silmaga ning võitis numbriga 1304. Päev hiljem võidutses ta täiskasvanute mõõduvõtul meeste sportvibulaskmises. Täiskasvanute harjutuses FITA oli tema tulemus 1278 silma, mis tähistab kadettide Eesti rekordit ja on ühtlasi Eesti täiskasvanute selle hooaja parim tulemus.

Meeste sportvibulaskmises läks 1220 silmaga teine koht Tallinna Kalevi sportlasele Tanel Kaasikule. Parima Viljandimaa esindajana oli Taavo Allik 1219 silmaga klubikaaslase Martin Risti ees kolmas.

Ka naiste sportvibulaskmises sai esikoha kadettide klassis võistlev tüdruk. Vana-Võidu vibuklubi liige Laura Nurmsalu edestas täiskasvanute konkurentsis Järvakandist pärit Siret Luike ning Pärnut esindavat Katrin Froši.

Täiskasvanute plokkvibuvõistlusel osalesid neli meest ja üks naine. See kujunes ainult viljandimaalaste mõõduvõtuks: parim mees oli Harri Köhler ning ainsa naisena võistles Kristi Kookla.

Viljandimaa noored võidutsesid viies rühmas

Vana-Võidu lahtiste vibulaskmise meistrivõistluste esimesel päeval, mil tulejoonel oli 44 eri noorteklassidesse kuuluvat poissi ja tüdrukut, said Viljandimaa sportlased viis esikohaauhinda.

Tidettide arvestuses võidutsesid külalised. Meie parimana oli Jennifer Sikk tütarlastest neljas ja Rasmus Ruubel poistest kolmas. Noorteklassis läksid esikohad kohalikele: tüdrukutest võitis Laura Tukk, poistest Rait Mändmets.

Kadettide arvestuses järgnes võitnud Laura Nurmsalule samuti Vana-Võidu klubi esindav Merit Klettenberg. Noormeestest sai selle rühma parima kohaliku laskurina kolmanda tulemuse Martin Klettenberg. Naisjuunioridest võitis Liis Varik Maris Tetsmanni ees, meesjuunioridest pälvis parima kohalikuna teise koha Taavo Allik.

Plokkvibuga noori võistles kolm. Noorte arvestuses oli Mari-Anne Oolep ainus võistleja. Kahest osalenud naisjuuniorist pidi Kristi Kookla tunnistama külalisvõistleja paremust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles