Autojuhid alustasid kõnelusi

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Transpordi ametiühing alustas autoettevõtete liiduga läbirääkimisi nii auto- kui bussijuhtide töötasu tõstmiseks ning ennustas, et palgatõusu läbisurumine võib kujuneda raskeks.

Kokkulepe peaks puudutama ligi 10 000 transporditöötajat ja sadu ettevõtteid bussi- ja autoveo valdkonnas. Viimane samasugune lepe allkirjastati riikliku lepitaja vahendusel 2007. aasta lõpul, kui sellele andis kaasallkirja majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

«Alustame palgakõnelusi seekord üpris üksmeelsetes oludes,» kommenteeris transpordi ametiühingu esimees Peep Peterson. Tema jutu järgi näevad kõik vajadust palkade tõusuks ja tajuvad ees seisvaid probleeme ühtmoodi.

Transpordiala tööandjad on kollektiivlepinguid sõlminud juba 20 aastat ja taganud sellega vähemalt bussiturul suhtelise stabiilsuse ja võrdse konkurentsi. Petersoni sõnul on nende tööandjad Eesti mõistes ainulaadselt läänelikud ja teistele heaks eeskujuks. Samasuguseid leppeid on sõlmitud veel vaid tervishoiu valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles