Haigla koostab ajalooraamatut

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla
Viljandi haigla Foto: Elmo Riig / Sakala

Sihtasutus Viljandi Haigla tähistab eeloleval kevadel oma tegevuse 10. aastapäeva ning on sel puhul palunud ajaloohuvilisel Heiki Raudlal koostada raamatu «Kilde Viljandi meditsiini ajaloost».

Teoses on plaanis anda ülevaade Viljandis tegutsenud varastest haiglatest ja arstidest, tõbedest ja ravivõtetest XIII sajandist kuni tänapäevani välja. Samuti tuleb juttu Viljandi meditsiinikoolist, arstide liidust, haigekassast ja muust tervishoidu puudutavast.

Ehkki materjali on kogunenud päris suur hulk, pöörduvad koostaja ja haigla kõigi viljandimaalaste poole, kelle mälestustes on huvitavaid, kentsakaid ja mõtlemapanevaid lugusid Viljandi meditsiini loost, palvega saata need haigla kommunikatsioonijuhile Krista Valdveele kas e-postiaadressil krista@vmh.ee või tavapostiga aadressil SA Viljandi Haigla, Pärsti vald, 71024 Viljandimaa.

Eriti on oodatud fotod haiglahoonetest, tegevustest ja inimestest. Kindlasti peaks fotode juurde panema selgitused, mida ja keda on neil kujutatud. Palutakse lisada ka saatja kontaktid.

Raamatu kokkupanijad rõhutavad, et ei maksa peljata, kui meenunu või kirjapandu ei näi piisavalt tähtis või huvitav. See, mis ühele inimesele tundub triviaalne, võib pakkuda kellelegi teisele tõelise elamuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles