Tantsuõpetajad saavad taotleda stipendiumi

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti tantsuhariduse liit kuulutab esimest korda välja tantsija, tantsulavastaja ja pedagoogi Gerd Neggo nimelise tantsuõpetaja stipendiumi konkursi.

Gerd Neggo stipendiumiga tunnustatakse oma tööle pühendunud Eestis töötavat tantsuõpetajat. See määratakse tantsupedagoogile, kes on oma töös edukas ja sisukas, isikupärane ning autoriteet nii õpilastele kui kolleegidele.

Stipendiumi saaja töötab tõsiseltvõetava meetodi järgi ja jagab seda kolleegidega ning on oma tööga tulemuslikult mõjutanud Eesti tantsuelu. Tunnustatav õpetaja suudab ja teeb rohkem, kui nõuab igapäevatöö.

Gerd Neggo stipendiumi määramiseks võivad ettepaneku esitada kõik era- või juriidilised isikud. Ettepaneku võib teha ka õpetaja ise.

Stipendiumi taotlemiseks tuleb 1. oktoobriks täita ankeet veebiaadressil www.tantsu­haridus.ee.

Stipendium katab saaja erialase enesetäienduse kulud kas Eestis või välismaal tuhande euro ulatuses. Toetuse pälvija kuulutatakse välja igal aastal Gerd Neggo sünniaastapäeval, 9. novembril.

Tänavu möödub Gerd Neggo (9. XI 1891 — 1. IX 1974) sünnist 120 aastat. Ta õppis Stockholmis Èmile Jaques-Dalcroze’i rütmilis-muusikalise pedagoogika süsteemi järgi ja Hamburgis Rudolf von Labani tantsustuudios ning esines solistina viimati nimetatu eksperimentaalse Tanzbühne laval.

Pärast kodumaale naasmist sai Gerd Neggost moderntantsu Eestisse tooja.
Ta avas 1924. aastal Tallinnas oma stuudio, kus said koolituse Helmi Tohvelman, Ida Urbel, Edith Oltrop ja teisedki, kes viisid meie tantsu- ja liikumiskultuuri edasi nii teatrites kui teatrikoolides.

Gerd Neggo õppetöö alus oli intellektuaalsete, väljendusrikaste, iseseisva loomisvõimega lavatantsijate kasvatamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles