Lumetorm viskas jõulupuu valikusse vimka

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:ABJA-PALUOJA : VILJANDI, EESTI, 17JUL08
Abja -Paluojal avati päevakeskus, kus valla eakad ja puudega inimesed saavad aega veeta ning lehti ja raamatuid lugeda.Pildil  Abja vallavanem Peeter Rahnel.
pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA
SAKALA01:ABJA-PALUOJA : VILJANDI, EESTI, 17JUL08 Abja -Paluojal avati päevakeskus, kus valla eakad ja puudega inimesed saavad aega veeta ning lehti ja raamatuid lugeda.Pildil Abja vallavanem Peeter Rahnel. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viimatine suur lumetorm rikkus Abja valla plaani leida jõulupuu annetusena, kuid pakkujaid leidus ja vald on neile tänulik.


Vallavanem Peeter Rahnel ütles, et üleskutse peale sai vald kolm jõulupuu pakkumist ning elanikud olid valmis annetama ka pisemaid kuuski, mis vallakeskuse jõulupuu mõõtu välja ei andnud.



«Paraku segas jõulukuusele järeleminekut suur lumetorm,» rääkis Rahnel. «Seega otsustasime tänavu viimast korda jätta keskseks jõulupuuks pargis oleva vana, kuid teeneka kuuse, mis on aastakümneid üksinda torme ja tuuli trotsinud. Nii saab ta veel viimast korda olla tuledega kaunistatud ning pakkuda jõuluvalgust ja -rõõmu kõigile abjakatele.»



Ühele koduõues kasvavale puule oleks küll ligi pääsenud, aga too seisab liiga maja lähedal ning tema langetamine olnuks riskantne.



Nagu vallavanem rääkis, jõudis ühe pere pakkumine siiski väiksemate kuuskedena inimestele jõulurõõmu tegema. «Maile ja Edmund Jahni metsamaalt saime viis jõulupuud: gümnaasiumisse, lasteaeda, vallamajja ja kaks kuuske õpilaskodusse.»



Rahnel lisas, et ka järgmisel aastal plaanib vallavalitsus jõulupuud heatahtlike inimeste käest annetusena küsida.



«Minu arvates on see väga ilus, kui inimesed tahavad sedasi oma jõulurõõmu teistega jagada,» lausus ta. «Muide, hiljuti vahendas ajakirjandus, et New York sai tänavu jõulupuu kingitusena. Nii et meie siin pole selles suhtes ainukesed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles