Bowling’umaja uksed jäid pärast puhkust suletuks

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui omaniku plaanid teoks saavad, tuleb senisesse Liiwi Bowlingu hoonesse mingi muu valdkonna ettevõte. Mida seal tegema hakatakse, seda osaühingu So Great juhataja Tanel Alliksaar veel ei ütle.
Kui omaniku plaanid teoks saavad, tuleb senisesse Liiwi Bowlingu hoonesse mingi muu valdkonna ettevõte. Mida seal tegema hakatakse, seda osaühingu So Great juhataja Tanel Alliksaar veel ei ütle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Juuni algul suvepuhkusele läinud Liiwi Bowling septembris enam uksi lahti ei teinud ja kui omaniku plaanid teoks saavad, siis senist tegevust majas ei jätkatagi.

«1. juuni — 31. august Liiwi Bowling suletud. Kohtumiseni sügisel!» seisab veel praegugi klubi veebilehel. Tegelikult on uksed aga kinni ja mingit tegevust ei toimu.

Klubi viimane rentnik Marianne Salomets ütles, et temal oli hoone omanikuga aastane leping ning tähtaja lõppemise järel ei soovinud ta seda pikendada. «Elu läks teist rada,» selgitas ta.

Samas möönis Salomets, et otsust mõjutasid majandustulemused, mis viljandlaste õhukese rahakoti tõttu polnud kaugeltki hiilgavad.

Tanel Alliksaar, kellele Reinu tee 1 hoone osaühingu So Great kaudu kuulub, pole maja tuleviku kohta veel kindlat otsust langetanud. Omaniku sõnul oli tal juba mullu novembris, kui ta hoone ostis, mõte seda bowling’u asemel muuks otstarbeks kasutada, kuid esialgu ei ole selge, kas idee õnnestub tänavu teoks teha. Mis sinna tulema peaks, ei soovinud Alliksaar praegu avaldada.

«Kui jõuan nii kaugele nagu vaja, läheb novembrist uus plaan käiku,» rääkis ta. «Kui aga asjad piisavalt kiiresti ei kulge, lükkan selle aasta võrra edasi ja teeme talveks bowling’u lahti — ei ole mõtet maja kinni hoida.»

Alliksaar lükkas ümber kuuldused, nagu oleks bowling’urajad juba üles võetud ja minema viidud.

«Kõik on alles ja vaja ainult nuppu vajutada,» kinnitas ta.

Omaniku ütlemist mööda on radasid hooldatud ning seetõttu on need normaalses seisukorras. Küll aga vajaks remonti viske järel kurikaid tõstev automaatika, mis vahel jukerdama kipub.

Alliksaare hinnangul pole bowling’uklubisse mõtet suuri investeeringuid teha, sest selle harrastuse populaarsuse kõrgaeg on möödas. «Isegi Tartus on kõik kohad kinni pandud.»

Viljandi teist bowling’usaali pidava Männimäe külalistemaja juhataja Rait Sulg ei näe ala olukorda sugugi nii mustades toonides. Tema teada plaanib Tartu viimane bowling’uklubi odavamal rendipinnal uksed taas lahti teha.

Männimäe külalistemaja rajad Sule kinnitust mööda klientide puuduse pärast ei kannata ning seal käiakse nii vaba aega veetmas kui sporti tegemas. Samas mängib Männimäe saali puhul suurt osa tõik, et see asub külalistemajaga samas hoones ja paljud öömajalised tulevad bowling’usse õhtut veetma.

Liiwi klubis oli lisaks neljale bowling’urajale suur piljardisaal, mis on samuti klientidele suletud. Nüüd kuulub ka selles vallas linna liidrikoht Männimäe külalistemajale, kuid seal on vaid kolm lauda.

Nii Tanel Alliksaar kui Rait Sulg tõdesid, et Viljandi vaba aja veetmise võimalustele seab piiri raha.

«Aktiivset ajaveetmist võimaldavad kohad nõuavad suuri investeeringuid, kuid kõva kasumit tulemas pole,» nentis Sulg.

ESIMENE
Liiwi Bowling oli Viljandi esimene bowling’uklubi.
• Nelja rajaga saal hakkas tööle 2001. aastal.
• Männimäe külalistemaja kuus rada avati 2006. aasta sügisel.
Allikas: «Sakala»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles