Juhtkiri. Valvuri piirid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: Sakala

Rannavalvurite peamine ülesanne on jälgitaval alal ohtlike olukordade tekkimine ära hoida ning kui see ei õnnestu, siis kärmelt appi tõtata ja inimene hullemast päästa. Isegi kui kõige mustem stsenaarium ei täitu, sest keegi teine sirutab hättasattunule abistava käe, on põhjust uurida, millega tegeles valvur. Asjaolude selgitamine võib aga anda põhjuse nentida, et vetelpäästja polegi patuoinas.

Kui rannas satub uppumisohtu väike laps, on kõige tähtsam küsimus hoopis see, kus oli tema eest vastutav täiskasvanu. Laupäeval jäi Viljandi järves ujumisega hätta kuueaastane jüts, kelle 12-aastane poiss veest välja tõi. Kuueaastase poisi ja temast natuke vanema tütarlapse isa leiti asjaosaliste juttu mööda rannakohvikust. Küsimusele, kus olid rannavalvurid, vastab aga seda teenust osutava ettevõtte esindaja, et patrullisid suplusrannas, kus suvemõnusid nautis umbes 250 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles