Keskpankur hoiatab aeglasema kasvu eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Panga asepresident Madis Müller ütles eile konverentsil «Äriplaan 2012», et ettevõtted peaksid olema valmis majanduse ennustatust aeglasemaks kasvuks.

«Võrreldes kevadega on väliskeskkonnas ebakindlus suurenenud: aeglustunud on nii USA kui euro­ala majanduskasv, kasvanud on finantsturgude ebakindlus,» rääkis ta.

Müller märkis, et Eesti sõltub väliskeskkonnast tugevasti ja kuigi meie majandus on praegu märksa tasakaalustatum kui enne kriisi, peame olema valmis ka riskistsenaariumide realiseerumiseks.

Siiski leidis Müller, et tugevatel ettevõtetel võib olla soodne aeg investeeringuid teha.
Eesti majanduse lähiaastate perspektiivi hindas Müller enamiku Euroopa Liidu ja euroala liikmesriikide omast paremaks. Muu hulgas toetab Eesti positsiooni riigivõla madal tase.

Siinne tööturg on taastunud kiiremini, kui Eesti Pank prognoosis, aga see-eest on suurenenud finantssektori ebakindlus ja tõusnud pankade maksejõuetuse vastu kindlustamise hinnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles