Politsei hoiatas noori rattureid

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile kontrollisid politseinikud Viljandimaa koolide juures, kuidas noored jalgratturid täidavad liikluseeskirja, ja tabasid hulga nõudeid rikkunud jalgrattureid.

Politsei teatel peeti enne koolitundide algust kinni 27 jalgratturit, kes ei kandnud kiivrit või kellel polnud jalgratta juhiluba.

Viljandi politseijuht Alvar Pähkel kinnitas, et politseinikud ei karistanud ühtegi jalgrattaga kooli tulnud õpilast, vaid piirdusid seekord suulise hoiatusega.

«Samas loodame lapsevanemate toetusele. Tuletage lastele ikka ja jälle meelde, et kiivri kandmise nõue on liiklusseadusesse kirjutatud nende elu ja tervise kaitsmiseks,» toonitas Pähkel. «Sama eesmärki kannab jalgratta juhiloa nõue, sest selle taotlemiseks omandatud teadmised ja oskused aitavad võimalikke õnnetusi ära hoida.»

Politsei tuletab lapsevanematele ja noortele jalgratturitele meelde, et alla 16aastane laps peab jalgrattaga liigeldes kandma kiivrit ning 10—15 aasta vanustel jalgratturitel peab olema juhiluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles