Sakala malev kutsub rännakule

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseliidu Sakala malev kutsub kõiki 24. septembril traditsioonilisele rännakule «Rebaseretk», mis seekord viib Viiratsi valla maadele.

Rännak on pühendatud kunagise Sakala maleva instruktori leitnant Alfons Rebase ja tema sõjameeste mälestusele. Rebaseretke pikkus on ligikaudu 30 kilomeetrit ja selle läbimiseks on aega seitse tundi. Kõik, kes selle aja sees lõpetavad, saavad tunnistuse.
Rännak ei ole mõeldud ainult Sakala maleva kaitseliitlastele, vaid sellest võivad osa võtta kõik soovijad. Osalejate vanus, auaste ja sugu ei ole olulised.

Osaleda saab nii võistlus- kui vabakategoorias, parematele on auhinnad. Koormusega raja läbijatele kehtivad varustuse nõuded. Retke juhendiga saab tutvuda maleva kodulehel www.sakala.kaitseliit.ee.

Kogunetakse 24. septembril kella 8.30—9.15 Sakala maleva staabihoone juures. Rännaku start antakse Vana-Võidus Viljandi ühendatud kutsekeskkooli uue õpilaskodu juurest kell 10.

Alfons Rebane oli üks tähelepanuväärsemaid eesti sõjamehi Teises maailmasõjas. Võideldes aastatel 1941—1944 idarindel, tõusis ta auastmelt kolonelleitnandiks. Tema pataljon pidas Volhovi ääres kinni vastase võimsa pealetungi.

1944. aasta sügisel taganes Alfons Rebane väikse võitlejate rühmaga Eestist läände. Sõja viimastel kuudel võitles ta Saksamaal Oppelni all, murdis korduvalt välja vaenlase piiramisrõngast ja tõi sealt viimaks välja ka oma üksuse staabi. Teenete eest sai ta Saksamaa tolle aja kõrge autasu, Rüütliristi tammelehtedega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles