Haigla kutsub noori teabepäevale

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval pakub Eesti seksuaaltervise liit ülemaailmse rasestumisvastaste vahendite päeva puhul tasuta nõustamist kaheksa Eesti linna noorte nõustamiskabinettides. Nõu saab rasedusest hoidumise kohta ja teisteski seksuaalsuse ja tervisega seotud küsimustes.


Viljandimaal on sel päeval avatud Viljandi haiglas asuv noortekabinet, kus kella 10—15 ootavad oma vastuvõtule naistearst Malle Praks ja vanemämmaemand Esta Vahtra. Vastu võetakse kõik huvilised, kuid kindlalt vastuvõtule pääsemiseks on parem end ette registreerida telefonil 435 2076.

«Sel päeval on paralleelselt kaks vastuvõttu,» rääkis Vahtra. «Ühes võtame vastu neid, kes on end kirja pannud, teises, elavas järjekorras neid, kes lihtsalt kohapeale uudistama on tulnud.»

Vahtra julgustas kõiki huvilisi noortekabinetiga tutvuma: nii neidusid, saamaks nõuandeid ja vastuseid oma küsimustele, kui ka nende vanemaid, kes saavad ülevaate kabineti tegevusest, et julgustada oma järeltulijaid vajaduse korral sinna minema.

Ühtlasi saavad vanemad küsida nõu, kuidas eri vanuses lastega seksuaalteemadel rääkida.

«Kui noorel endal julgusest puudu tuleb, võib ta kaasa kutsuda sõbranna või partneri, et oma küsimustele vastuseid ning vajaduse korral abi saada,» rääkis Vahtra.

Kuigi Eesti seksuaaltervise liidu infost võib välja lugeda, et tegemist on erakordse tasuta nõustamise päevaga, juhib naistearst Malle Praks tähelepanu sellele, et tänu tervise arengu instituudi abile on noortekabinetil võimalik iga päev tasuta vastu võtta ja nõustada kõiki noori, ka neid, kel mingil põhjusel ravikindlustust pole.

Viljandi noortekabinet, mis tähistab novembris 20. tegutsemisaastat, ootab vastuvõtule noori vanuses kuni 24 eluaastat (kaasa arvatud). Teisipäeval, neljapäeval ja reedel nõustavad neidusid naistearst Malle Praks ning vanemämmaemand Esta Vahtra ja ämmaemand Tiia Helve ning teisipäeviti noormehi Marge Tampere. Oodatud on kõik, kel on seksuaaltervise ja seksuaalsuse suhtes küsimusi või muresid.

Lisainfot saab Viljandi noortekabinetist Esta Vahtralt e-kirja teel esta@vmh.ee või Eesti seksuaaltervise liidu koduleheküljelt www.amor.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles