Politsei tuvastas nädalaga neli rikkumist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Möödunud nädalal pööras politsei liiklusjärelevalve erilist tähelepanu turvavarustuse kasutamisele.


Rahvusvahelisel teemanädalal avastasid liikluspolitseinikud Viljandimaal neli turvavarustusega seotud rikkumist. Kogu Lõuna-Eestis fikseeriti samalaadseid rikkumisi 85 juhul. Neist ühel juhul polnud sõidukis lapse turvatooli, 12 juhul ei kasutanud kaassõitja ning 72 korral sõidukijuht nõuetekohaselt turvavarustust.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Kaido Iste ütles, et võrreldes kevadega, mil samuti turvavarustuse kasutamist kontrolliti, on avastatud rikkumiste arv mitu korda vähenenud.

«Märtsikuiste kontrollimiste käigus avastati Lõuna-Eestis 233 turvavarustusega seotud rikkumist ning heameel on tõdeda, et need näitajad on langustrendis,» sõnas vanemkomissar.

Kontrollaktsioon viidi läbi TISPOLi teemanädalana, mis tähendab, et liikluspolitseinikud kontrollisid ühel ja samal ajavahemikul turvavarustuse kasutamist kogu Euroopas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles