Holstre-Nõmme krossirada on suurürituseks valmis

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

1. ja 2. oktoobril Viljandi lähedal sõidetavaks «Estonian Motocross Weekendiks» on Holstre-Nõmme krossirajal ettevalmistustööd tehtud ning korraldajad külaliste vastuvõtuks valmis.


Oktoobri esimesele nädalavahetusele kavandatud üritus algab laupäeval õnnetuses liikumispuude saanud laste toetuseks korraldatava heategevuskrossiga «Tanel Leok ja sõbrad» ning jätkub pühapäeval mehaanikute ja krossisõprade üritusega «MMM». Pühapäevane rada erineb laupäevasest, sest see on lihtsam ja seal saavad hakkama needki, kes sõidavad krossitsikliga alles esimesi meetreid.

Üks korraldajaid Toomas Triisa kinnitab, et mõlemal päeval ootab võistlejaid erinev rada. «Heategevusliku motokrossi «Tanel Leok ja sõbrad» rada ette valmistades oleme lähtunud ikkagi sportlikust printsiibist ja põhimõttest, et sel päeval on tegu tõsiste võidusõitudega. «MMMi» rada on lihtsam, sest sõitjate tase on erinev ning meile on tähtis nende turvalisus,» andis Triisa selgituse. «Mõlemale päevale registreerimine käib täie hooga ja oodata on rekordilist osalejate arvu.»

«Estonian Motocross Weekend 2011» algab 1. oktoobril kell 11 võistlusega «Tanel Leok ja sõbrad». Võistlusklassid on 50 cm³ ja 50 PW, 65 cm³, Legendid, Naised, CCCP, Hobi Grand Final ja Open. Viimases klassis on stardis peoperemees Tanel Leok, kümnekordne maailmameister Stefan Everts, David Guarneri ja paljud teised tippsõitjad nii Eestist kui piiri tagant. Oma vürtsi annab heategevuskrossile säärude suur võidusõit.

Päeval leiab aset kolm oksjonit, kus traditsiooniliselt müüakse maailma tippkrossisõitjate varustust. Tänavu laieneb müügile tulevate asjade valik ka muudele spordialadele, näiteks on müügis FR3.5 sarjas sõitva Kevin Korjuse tänavused võistlusriided, Urmo Aava sõidujalatsid Mitsubishi ajast ja palju muud väärtuslikku. Ürituse tulu läheb tänavugi õnnetuses liikumispuude saanud lastele, keda varasematel aastatel on toetatud 23 000 euroga.

«MMMi» kavas on esimest korda ööenduro, mida on Eestis sõidetud ülimalt vähe. Selleks ei ole vaja enamat kui julget pealehakkamist. Võistelda saavad kõik, kelle mootorratta kubatuur algab 125 cm³ ja küündib 250 cm³, pole tähtis, on see nelja- või kahetaktiline. Võistelda võivad nii litsentsiga kui litsentsita sõitjad. Mootorratas ei pea olema endurovalmidusega. Ööenduro algab Holstre-Nõmmel 1. oktoobril kell 20. Osalejad on tsiklitega stardisirgel, pärast seda viiakse rattad kinnisesse parki. Start antakse ööendurole kell 22 ja finiš on planeeritud tunni aja pärast.

Motokrossi nädalavahetuse teine päev kulub täielikult harrastussõitjate mõõduvõttudele. Ehkki osa traditsiooniliselt «MMMi» programmi kuulunud sõite peetakse laupäeval, on põhirõhk sätitud pühapäevale, kui mehed võistlevad Open-arvestuses kuues eraldi klassis, kus kõigis peetakse kaks starti.

Nimekiri on juba väga kirju, leida võib sealt mehaanikuid ning lihtsalt motokrossi sõpru igalt elualalt. Lisaks Open-klassile võistlevad pühapäeval ka sidemehed ehk siis külgkorvid. Näga võib päris põnevaid kooslusi nii lenksu taga kui korvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles