Hispaaniast saabus pedofiiliajuhtumi kohta mahukas vastus

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks tavapärastele kontrollnõuetele ei tohi mees katseaja kestel külastada lastele mõeldud interneti suhtlusvõrgustikke.
Lisaks tavapärastele kontrollnõuetele ei tohi mees katseaja kestel külastada lastele mõeldud interneti suhtlusvõrgustikke. Foto: rate.ee

Hispaania vastas Eesti uurimisorganite õigusabipalvele end hispaanlannana tutvustanud pedofiili juhtumi uurimise asjus.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Rannajõe ütles Postimees.ee'le, et Hispaaniast on vastus tõepoolest saabunud.

«Kuna see on hispaaniakeelne, vajab see tõlkimist. Tegemist on mahuka materjaliga, mistõttu võtab see aega,» tõdes Rannajõe.

Prokuratuuri esindaja ei saanud praegu ka täpsustada, kas ja millal vastuse sisu avalikuks tehakse.

«Tegemist on kriminaalmenetluse materjaliga. Seega tulekski vastus esmalt tõlkida ja seejärel saab otsustada, kas ja mis mahus on võimalik seda avalikkusega jagada,» selgitas Rannajõe.

Politsei jahib praegu aktiivselt seksuaalkurjategijat, kes võrgutas ja santažeeris läbi interneti teadaolevalt umbes kümmet eesti noorukit, kusjuures ühe ohvri, Viljandi poisi Sten Kalma puhul võis see terror viia suitsiidini.

Steni sugulaste algatatud kampaania käigus saabus sama pedofiili kohta üle 250 vihje ning ohvreid on Eesti noorte seas ilmselt kümneid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles