Lõikajaid ähvardab auku kukkumine

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kantreküla vana kaupluse tagant teed lõigates tuleb ettevaatlik olla, sest hoovis on lahtine kaevuauk.
Kantreküla vana kaupluse tagant teed lõigates tuleb ettevaatlik olla, sest hoovis on lahtine kaevuauk. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Pärnu maantee ja Vene tänava ristmiku kõrval, Kantreküla endise kaupluse tagahoovis on katmata kaev, mis võib inimesele, kes on otsustanud hoovi kaudu minnes oma jalavaeva vähendada, pimedas ohtlikuks osutuda.

Aadressiga Pärnu maantee 2 registrisse kantud kinnistult üle jalutades õnnestub Pärnu maanteelt Vene tänavale või vastupidi kõndides võita hinnanguliselt 10—15 meetrit. Tühjana seisva maja tagant läbi põikama meelitab see, et seal on maas korralik asfalt, pealegi on ala aiaga piiramata.

Lahtine kaev on kunagisest kauplusehoonest paari meetri kaugusel ega jää lühemat teed minejatele ette. Pisut kõveramat trajektoori pidi käies võib sinna aga hämaras kergesti sisse kukkuda. Auk on umbes poolteist meetrit sügav, selle põhjas on telliskivid ja praht.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti spetsialist Kaidi Braun käis «Sakala» vihje peale eile kinnistut vaatamas ning tegi haigutavast august pilti. Linnaametniku ütlemist mööda on see üsna ohtlik ning kinnistu omanikul tuleb avaus piirata või hoovi sissepääs tõkestada.

«Aia ehitamine on talle kindlasti kulukam,» hindas Braun ning tõi välja, et lisaks augu tähistamisele tuleks seal prahti koristada ning teha muid heakorratöid.

Loo kirjutamise ajaks oli kinnistu omanik, kes elab aadressi järgi Viljandimaal, küll teada, ent linnavalitsusel ja «Sakalal» ei õnnestunud teda telefonitsi tabada.

Ametniku selgitust mööda linn esialgu eraisikule kuuluval kinnistul ise ohuallikat tähistama ei hakka, vaid püüab omaniku ikkagi telefoni või kirja teel kätte saada ning nõuda temalt ohu kõrvaldamist. Varem on linn samasugustel puhkudel esimesena reageerinud, kuid praegu selleks veel vajadust ei nähta, sest tegemist ei ole väga käidava kohaga. «Eks see natuke kaalutlusotsus ole,» nentis Braun.

Lahtiste kaevude või soojatorustiku aukudega ei tule Kaidi Brauni sõnul Viljandis kuigi tihti tegemist teha.

«Kahe aasta peale tuleb neli-viis sellist juhtumit,» hindas ta ning lisas, et enamasti on tegu avause äravajumise, mitte lahtise auguga. Tänavu on olnud üks säärane juhtum, kui Paala viadukti läheduses vajas parandamist soojatorustiku ava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles