Päästjad: seafarmis olid ohutusnõuded täidetud

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Lõuna-Eesti päästekeskuse kinnitusel olid Kästnas Nurme seafarmis, kus põleng nõudis teisipäeva varahommikul ligi 1300 põrsa elu, kõik tuleohutusnõuded täidetud.


Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiige sõnul selgitasid päästjad, et kõik elektrisüsteemid olid farmis rajatud vastavalt projektile ning tuleohutusnõudeid pole otseselt rikutud. «Aga alati saaks ehitada paremini, et vähendada tuleõnnetuste ohtu. Näiteks oleks laudahoone pööning võinud olla tuletõkkeseintega sektsioonideks jaotatud, samuti saab alati kasutada vähem tuleohtlikke materjale,» ütles Kiik BNS-ile.

Tema sõnul ei saa farmi omanikele ette heita ka tulekahjusignalisatsiooni puudumist, sest lautades on selle kasutamine keeruline. «Laudas on väga happeline ja niiske keskkond ning tulesignalisatsioonid seal tavaliselt üle kuu vastu ei pea ning hakkavad andma valehäireid,» selgitas Kiik.

Tema sõnul said päästekeskuse menetlejad teisipäeval tulekahju tekkepõhjustele lõpliku kinnituse. Nimelt leiti üles valgusti, kus oli tekkinud elektrilühis ja kust säde levis edasi vahelae soojustusse. «Midagi kriminaalset juhtunus pole, tegemist oli kurva õnnetusega, millega tegeleb nüüd edasi kindlustusfirma,» lisas Kiik.

Häirekeskus sai Tarvastu vallas puhkenud põlengu kohta teate kella 5.03 ajal, kui Kärstna külas oli võtnud tuld 72 x 22 meetri suurune Nurme seafarm.

Päästemeeskondade sündmuskohale saabudes selgus, et farmis oli enne põlenud ja seejärel ise kustunud ripplagi. Kuigi tulekahju polnud suur, eraldusid selle ajal põlemisgaasid ning farmis hukkus ligi 1300 põrsast.

Teisipäeval veidi enne kella 10 käisid päästjad tegemas laudas veel järelkustutust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles