Gustav Ernesaksa muusika kõlab mitmes saalis

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusmeeskoor esineb täna koos Sakala kooriga pärimusmuusika aidas.
Rahvusmeeskoor esineb täna koos Sakala kooriga pärimusmuusika aidas.

Pärimusmuusika aidas tähistatakse täna Gustav Ernesaksa sajandat sünniaastapäeva. Laulavad Eesti Rahvusmeeskoor ja meeskoor Sakala. Kontserti juhatavad dirigendid Olev Oja, Kuno Areng ja Mareks Lobe.


See on üks Gustav Ernesaksa juubelifestivali üritusi, festival ise kulmineerub 14. detsembril suure galakontserdiga Estonia kontserdisaalis.


Viljandi muusikakoolis algab 12. detsembril kell 17 kontsert, millel Gustav Ernesaksa loomingut esitavad lastekoor, neidudekoor, poisteansambel ning solistid Maie Tamra ja Maarika Reimandi juhatusel.

Kavas on tuntud lastelaulud nagu «Rongisõit» ja «Kati karu», aga ka meeskoorile loodud «Hakkame, mehed, minema», mis oli kavas 1938. aasta üldlaulupeol esimese Ernesaksa lauluna ja mida kordamisel juhatas autor ise, olles esimest korda üldlaulupeo dirigendipuldis.

Katkendeid raamatust «Suu laulab, süda muretseb» loeb näitleja ja lavastaja Sven Heiberg. Näidatakse videokatkendeid 30 aastat tagasi ETV ekraanile jõudnud saadetest, kus kuulsat koorijuhti ja heliloojat intervjueeris Enn Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles