Gurmeemuusika gurmeeklaveril

, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia muusikaajaloo õppejõud
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa päritolu pianist ja klavessinist Aleksei Ljubimov on üles kasvatanud mitu põlvkonda muusikuid Moskva konservatooriumis, Austrias Salzburgi Mozarteumis ning meistrikursustel üle maailma. Ljubimov on esinenud enamiku maailma olulisemate orkestrite ees.
Venemaa päritolu pianist ja klavessinist Aleksei Ljubimov on üles kasvatanud mitu põlvkonda muusikuid Moskva konservatooriumis, Austrias Salzburgi Mozarteumis ning meistrikursustel üle maailma. Ljubimov on esinenud enamiku maailma olulisemate orkestrite ees. Foto: Jaan Männik

Läinud neljapäeval oli Viljandi baptisti kirikusse kogunenud arvestatav hulk inimesi. Ja oli ka põhjust: Viljandi vanamuusika festivali kontserdil esines haamerklaveril maailmaklassi kuuluv pianist Aleksei Ljubimov.

Haamerklaver oli kindlasti üks tegur, mis publiku kohale meelitas. Paljud tahtsid ajaloolist pilli oma kõrvaga kuulda ja oma silmaga näha.

Haamerklaver on tavalisest klaverist väiksem, selle klaviatuuril on ainult viie oktavi jagu klahve (seejuures asetsevad mustad ja valged klahvid tavaklaveriga võrreldes vastupidi) ning see kõlab märksa intiimsemalt. Klaverist erinev on ka pedaalisüsteem: interpreet peab pedaale vajutama põlve ülespoole surudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles