Põnevust pakkunud Mulgi ralli võitsid Kaspar Koitla ja Andres Ots

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Alo-TV Mulgi ralli teine võistluspäev pakkus kuhjaga pinget ja draamat ning selgusid tänavused esimesed autoralli Eesti meistrid. Ralli võitsid Kaspar Koitla ja Andres Ots, kes sellega kindlustasid endale tänavuse N4 klassi Eesti meistri tiitli.


Öösel sadanud vihm lisas katsetele libedust ja seda sai osa võistlejaid omal nahal tunda kohe hommikuse esimese, viienda katse viimastes kurvides. Esmalt käisid küljega puus Rainer Aus ja Rein Jõessar. Nad küll jätkasid, kuid katkestasid pärast finišit, sest auto oli saanud kõvasti viga. Seejärel sõitis samas kohas rajalt välja Renee Pohl koos Henri Hallikuga, nende Mitsubishi Lancer EVO 7 sai kõvasti viga, kuid mehed ise jäid terveks. Samasse kohta lõppes esiotsa Roland Murakase ja Kalle Adleri sõit, kui nende Mitsubishi Lancer EVO 9 ratas pärast kokkupõrget puuga alt tuli.

Liidrite osas tuli muudatus seitsmendal katsel, kui lätlased Janis Vorobjovs ja Guntars Zicans korra rajalt väljas käisid. Rajale naasmisel sai viga nende Mitsubishi Lancer EVO X käiguosa ning see lõpetas liidrikohal olnud lätlaste ralli.

Viimasele kolmele katsele läksid liidrina vastu Kaspar Koitla ja Andres Ots, kelle edu Raul Jeetsi ja Andrus Toomi (Mitsubishi Lancer EVO 9) ees oli 0,6 sekundit. Samuti N4 klassi autoga sõitvad Sander Pärn ja Ken Järveoja olid kolmandal kohal, kaotust liidrile 51,3 sekundit. Pärast hooldust sõidetud kaheksas katse pani paljud asjad paika. Jeets ja Toom lõhkusid rehvi ja lisaks lõhkus katkine rehv pidurivooliku ning nii oli neil katse lõpus kaotust Koitlale ja Otsale 15,6 sekundit. Koitla ja Ots võitsid kõik kolm pärastlõunast katset ja finišeerisid Viljandi keskväljakul Alo-TV Mulgi ralli absoluudi ja klassi N4 võitjatena. Ühtlasi kindlustasid mehed endale tänavuse N4 klassi meistri tiitli. Kui Vorobjobvs võidaks Saaremaal ja Koitla punkte ei saaks, oleks Koitla ja Otsa edu ikkagi kolm punkti.

Raul Jeets ja Andrus Toom finišeerisid absoluudi ja N4 klassi teisel kohal. Lõplikult jäi Koitlale kaotust 55,9 sekundit ja nendes tingimustes pidid mehed selle tulemusega rahul olema.

Neljandale kohale nii absoluudis kui N4 klassis tulid Oliver Ojaperv ja Raul Kulgevee, kellel olid hommikul vedrustuse probleemid, kuid kes päeva teises pooles näitasid katsetel teisi aegu. Viies koht kuulus klassi E12 võitjatele Hendrik Kersile ja Viljo Viderile (Mitsubishi Lancer EVO 5). Kuuendale kohale sõitsid end välja kaheveoliste kiireimad mehed Siim Plangi ja Marek Sarapuu (Honda Civic Type-R), kes sellega kindlustasid endale klassivõidu ja tänavuse meistritiitli klassis A7.

A7 klassi teine koht kuulus Jevgeni Sukhovenkole ja Sergei Larensile (Renault Clio R3) ning kolmas koht David Sultanjantsile ja Jaan Põldsepale (Honda Civic Type-R).

Klasside A6 ja N3 ühises arvestuses said etapivõidu Markus Abram ja Jarmo Võsa, teised olid Sander Siniorg ja Urmas Künstler (+19,1) ning kolmandad teise päeva algul mootoriprobleemide küüsis olnud Timmu Kõrge ja Erki Pints (+31,4). Kõik nimetatud sõitsid Honda Civic Type-R masinaga.

Rahvusliku E-rühma arvestuses said võidu Ago ja Kalle Ahu (BMW M3), teine koht klassis läks Lembit Soele ja Ahto Pihlasele (Toyota Starlet) ja kolmandad olid Ken Torn ning Riivo Mesila (Mitsubishi Colt).

Mulgi ralli sees sõidetud ja laupäevastel katsetel arvestust peetud E-Cupi karikasarja ralli, mis oli ühtlasi noorteralli meistrivõistluste teine etapp, võitsid Sander Siniorg ja Urmas Künstler Allan Popovi ja Talis Perosti ees, kolmas koht kuulus Ken Tornile ja Riivo Mesilale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles