Ait ootab lapsi mängutuppa

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärimusmuusika ait pakub sellest sügisest oma külalistele võimalust jätta lapsed kontserdi ajaks keldrikorrusel tegutsevasse mängutuppa.

Aida administraator Silja Soo rääkis, et esialgu töötab mängutuba üksnes pärimusmuusika keskuse korraldatud kontsertide ajal, kuid ilmselt on seda teenust võimalik õige pea kasutada ka muude ürituste ajal.

Mängutuppa on oodatud kõik lapsed, kellele sobib mängida paar tundi vanemate juuresolekuta. Sel ajal kui emad ja isad saalis muusikat naudivad, tegelevad lastega kultuuriakadeemia tudengid. Noorte mängujuhtide pilgu all saavad põngerjad joonistada, meisterdada, mängida lauamänge ja uurida raamatuid. Lisaks võetakse üheskoos ette ringmänge, laule ja tantse.

Soo sõnul püüavad mängujuhid tegevust valides arvestada võimalikult palju kohal olevate laste iseloomu ja soovidega. «Mõnikord, kui poisse ja tüdrukuid on palju koos ning mänguväsimus peale tikub, saab teha pausi ja patjadel pikutada. Mõne teise seltskonna puhul võib juhtuda, et vaikus ei sobi üldse, ning siis saab mängutoast mõneks ajaks hoopis kisamistuba,» selgitas ta.

Soo pani peredele südamele, et mängutuppa toodavatel lastel oleks kõht täis ja tervis korras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles