Eesti kulutab Liibüa missioonile kopsakalt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseministeeriumis valminud eelnõu järgi läheks NATO Liibüa-missioonis osalemine meie riigile maksma ligikaudu 192 000 eurot ehk vanas rahas üle nelja miljoni krooni.

Eelnõu seletuskirja järgi on Eestil NATO liikmesriigina võimalus oma võimete piires osaleda organisatsiooni eesmärkide ning otsuste täitmise tagamises ja kaitses.

Eestile sobiv võime, millega Liibüa-operatsioonis osaleda, on õhuväe ohvitserid. Operatsioonist osavõtt pakub eelnõu koostajate hinnangul õhuoperatsioonidest parema ettekujutuse saamiseks meie õhuväele väärtusliku kogemuse.

Eelnõu näeb ette kasutada kuni kaht Eesti kaitseväelast NATO rahutagamismissiooni Unified Protector koosseisus, alates mandaadi jõustumisest kuni järgmise aasta lõpuni.

Kaitseväe üksuste operatsioonieelsed ja operatsioonil viibimise kulud kaetakse kaitseministeeriumi valitsemisala eelarvest.

Juhul kui riigikogu missioonil osalemise heaks kiidab, on see kaitseväel uus missioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles