Ilutuld jagub mitmesse maakonna külla ja linna

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa omavalitsused kavatsevad uut aastat taas tulevärgiga tervitada, kuid ettevõtjate toetuse kahanemise tõttu võib saluut kujuneda varasemast tagasihoidlikumaks.

Suure-Jaanis korraldatakse ilutulestik järve kaldal 3-5 minutit pärast uue aasta saabumist. Sellele kulutatavat summat ei osanud vallavanem Maie Käba ütelda, kuid suurusjärguks hindas ta 10 000 - 15 000 krooni.



«Pöördume veel ettevõtjate poole, et teada saada, kui palju on nemad nõus ilutulestikku panustama,» lausus Käba. Tulevärk tellitakse osaühingult Tulekild.


Võhma on saluudiks leidnud 5000 krooni ning peab selle summa suurendamiseks läbirääkimisi ettevõtjatega.



«Ilutulestik tuleb umbes sama suur kui eelmisel aastal, see tellitakse Arnikalt ja lastakse õhku linnavalitsuse platsilt,» lausus abilinnapea Aare Järvik.


Külasid pole unustatud



Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg tõdes, et linnavalitsus on igal aastal tulevärgi korraldanud, kuid tänavu annab rahapuudus tavalisest enam tunda. «Arutame ilutulestiku küsimust lähiajal,» lubas linnapea. «Ettevõtjate toetusega me ei arvesta - neilgi on rasked ajad.»



Karksi vallavalitsus andis ilutulestikeks 10 000 krooni ning sellest saavad oma osa ka Tuhalaane, Karksi, Polli, Sudiste ja Lilli küla. Vallavalitsuse keskkonnaspetsialisti Tiia Kuke sõnul lastakse külades umbes 1000 krooni väärtuses rakette, suurem saluut tuleb aga Karksi-Nuias.



Tarvastu vallavanema Alar Karu jutu järgi korraldab vallakeskuses Mustlas ilutulestikku ettevõtja, kes otsib ka teisi rahastajaid.


«Kui korraldajad vallavalitsuselt abi küsivad, siis kindlasti toetame,» lubas ta.



Abja eelarves on ilutulestikuks ette nähtud 10 000 krooni. Selle summa eest korraldatakse tulevärk Abja-Paluojal ja kolmes-neljas külas.



«Oleme ka ettevõtjate poole pöördunud, aga suurt usku mul nende toetusse pole,» lausus vallavanem Peeter Rahnel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles