Rahvuskultuuri fond jagab toetusi

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sihtasutus Eesti Rahvuskultuuri Fond võtab 15. oktoobrini vastu taotlusi 2012. aasta stipendiumideks ja kultuuriprojektide finantseerimiseks.

Eesti rahvuskultuuri fondi toetusi jagatakse järgmiseks aastaks 136 allfondist, mille seas on Viljandi kultuurielu  toetav Paul Kriguli perekonna fond.

Paul Kriguli perekonna fond

Algatas Ülo Krigul 2008. aastal, et toetada Viljandi juurtega muusikute Viljandis elluviidavaid muusikaprojekte. Halduskogu nimetab annetaja.

Paul Kriguli perekonna fondi esimese stipendiumi sai meeskoori Sakala dirigent Liisi Toomsalu. Selle puhul kõlas aasta tagasi Viljandi Pauluse kirikus uudisteos «Taevasse tõusku», mille Paul Kriguli pojapoeg Ülo Krigul lõi vanaisa 100. sünniaastapäevaks.
Esimest korda jagab rahvuskultuuri fond sel aastal stipendiume ja toetusi 11 allfondist.

Aino Klesmenti fond

Asutas Aino Klesment tänavu. Toetab päästeteenistujate koolitust, täiendusõpet ja tegevust. Halduskogu on kolmeliikmeline: Imbi Jäetma, Teet Kallas ja Jaanus Teearu.

Andres Haameri fond

Asutas Andres Haamer 2008. aastal. Andres Haameri fond annab välja Harri Haameri stipendiume, jäädvustamaks mälestust isast, legendaarsest skaudijuhist, Tartu ülikooli kasvandikust ja Tartu Pauluse koguduse õpetajast. Harri Haameri stipendiumid toetavad filosoofilise mõtte arengut. Halduskogu nimetab annetaja.

Andres Lutsari juudoõpetaja fond

Algatas Eesti juudoliit 2008. aastal Andres Lutsari (1937—2007) mälestuseks. Eesmärk on arendada ja toetada juudoõpetajate koolitust. Halduskogu on kolmeliikmeline: Tõnu Lume, Jaan Lutsar ja Tõnu Tõniste.

Eesti rahvakunsti ja käsitöö liidu fond

Algatas Eesti rahvakunsti ja käsitöö liit 2008. aastal, et toetada eesti rahvakunsti ja käsitöötraditsioonide hoidmist ja arendamist. Halduskogu on viieliikmeline: Ave Matsin, Kadi Pajupuu, Anu Randmaa, Virve Tuubel ja Liina Veskimägi-Iliste.

Ernst Idla fond

Algatas Daisy Idla-Nilsson 2004. aastal eesmärgiga toetada Ernst Idla (1901—1980) võimlemissüsteemi taasarendamist ja edendamist Eestis. Halduskogu nimetab annetaja.

Fond «Kingi lapsele hääl»

Algatas Eesti televisiooni tütarlastekoor 2002. aastal, et arendada laste ja noorte laulukultuuri.

Georg Lurichi fond

Asutas Väike-Maarja vald 2008. aastal, et toetada Georg Lurichi (1876—1920) tõekspidamiste väärtustamist ja tema mälestuse jäädvustamist. Halduskogu on kuueliikmeline: Sven Kesler, Hans Kruusamägi, Olev Liblikmann, Avo Part, Raul Rebane ja Ilve Tobreluts.

Hans Teetlausi fond

Asutasid Valve ja Helge Teetlaus 2011. aastal eesmärgiga toetada Eesti Vabariigi kodanikest noorte, see on kuni 35aastaste klassikalise (ooperi)laulu eriala üliõpilaste või juba omandatud kõrgharidusega kuni 35aastaste ooperilauljate lauluõpinguid välisriikides. Halduskogu on kolmeliikmeline: Margus Arvisto, Nadja Kurem ja Rein Tiik.

Ivi Tingre fond

Algatas Ivi Tingre 2010. aastal, et toetada raamatukogunduse arengut. Laekunud taotlused esitatakse läbivaatamiseks Eesti raamatukoguhoidjate ühingule.

Oskar Lõvi fond

Algatas Maie Kalnin-Lõvi 2007. aastal, et jäädvustada oma isa Oskar Lõvi (1903—1942) mälestust. Oskar Lõvi fondi eesmärk on toetada spordiajakirjanikke, anda välja stipendiume spordiajakirjanike tunnustamiseks või enesetäiendamiseks ning Eesti spordiajakirjanduse ajalooga seotud uurimistööks. Halduskogu on kolmeliikmeline: Margus Allikmaa, Priit Rebane ja Mart Siimann.

Roman Tavasti fond

Asutas osaühing Roman Tavast 2010. aastal eesmärgiga toetada loomingulist mõtet märgikunsti vallas. Halduskogu nimetab annetaja.

Stipendiumide ja toetuste jagamise täpsema info, allfondide nimekirja ning taotluse ankeedi leiab sihtasutuse Eesti Rahvuskultuuri Fond koduleheküljel www.erkf.ee. Taotluste vastuvõtt lõpeb laupäeval, 15. oktoobril kell 16.

Selleks ajaks peavad sihtasutuse büroos kohal olema ka posti teel saadetud taotlused. Elektrooniliselt saadetud, hilinenud või ilma ankeedita esitatud taotlused jäävad sisuliselt läbi vaatamata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles