Ugala lükkab hooaja käima esietendusega

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala avab uue hooaja homme kell 17.30. Tasuta avaüritusele on teatri avalike suhete juhi Kairi Leivo sõnul oodatud kõik huvilised.

«Ugala loominguline juht Indrek Sammul räägib hooaja uutest lavastustest ja tutvustab publikule külalislavastajaid. Pärast seda avatakse teatri fuajees kunstnik Juss Piho maalide näitus «Ühisnimetaja»,» rääkis Leivo.

Juss Piho loominguga saab tutvuda ka internetis aadressil www.jusspiho.com.

Pärast hooaja avalööki algab kell 19 väikeses saalis Sirkku Peltola «Väikese raha» esietendus. Etendus siiski tasuta pole, selle vaatamiseks tuleb lunastada pilet.

«Esietendusele ootame Soomest ka näidendi autorit Sirkku Peltolat, kes on paljude auhindadega pärjatud näitekirjanik ja Tampere Töölisteatri lavastaja,» teatas Leivo.

«Väike raha» on Ugalas näitlejana tegutseva Tanel Ingi esimene lavastajatöö. Tema sõnul on see siiras lugu lihtsatest inimestest, kellel on lihtsad soovid ja unistused.

Septembris ja oktoobris on Ugala kavas viis esietendust. Lisaks suurele saalile, kus uutest lavastustest etendatakse Peter Shafferi «Amadeust», ja väikesele saalile, kus näidatakse Peter Quilteri «Duette», Sirkku Peltola «Väikest raha» ning Martin Milli ja Kadri Lepa sõnadeta lavastust «Klapp», antakse sel hooajal etendusi ka teatri kohvikus.

Urmas Vadi lavastab seal omakirjutatud näidendi põhjal loo «Minu isa 20 aastat hiljem». Lavastuses teevad kaasa Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti näitleja eriala üheksanda lennu üliõpilased.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles