Männimäele trikipargi rajamine kogub hoogu

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trikipark on plaanis taastada endises kohas Jakobsoni kooli kõrval. Seal on säilinud paar kipakat atraktsiooni, mille peal proovis trikki teha tõukerattur Deeno Lippand. Kristjan Karik (ees vasakul) ja Kris Süld loodavad, et ekstreemspordiväljak tõepoolest tuleb.
Trikipark on plaanis taastada endises kohas Jakobsoni kooli kõrval. Seal on säilinud paar kipakat atraktsiooni, mille peal proovis trikki teha tõukerattur Deeno Lippand. Kristjan Karik (ees vasakul) ja Kris Süld loodavad, et ekstreemspordiväljak tõepoolest tuleb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi triki- ja tõukeratturid on seni saanud kaelamurdvaid hüppeid teha Männimäel ekstreemhallis, kuid neil on lootust saada taas enda käsutusse plats Jakobsoni kooli kõrval.

Eelmisel esmaspäeval kohtusid linnavalitsuse esindajad noortetoa töötajate ja noorte ekstreemsportlastega, et aru pidada, millist trikiparki Viljandisse rajada. Seekordsel arutelul ei keskendunud nad enam küsimusele, kas park teha — see on juba selgeks vaieldud. Eesmärk oli kokkuleppele jõuda, kuidas parki rajada.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti juhataja Reevo Maidla sõnul läks kohtumine korda. «Meie esitasime oma plaanid ja noored tutvustasid oma unistusi ning ajakohastasime neid ühiselt,» rääkis ta.

Trikipargiks sobib asfaltkattega ja valgustatud plats Jakobsoni kooli juures. Pargi eskiisi autor on projekteerimisfirma Betoondetail, kes on rajanud ekstreemspordiväljakuid Eestis mitmele poole, näiteks Kuressaarde.

Osaühingu Betoondetail kalkulatsiooni kohaselt peaks park maksma minema 33 500 eurot. Osa sellest summast tasub linn, ülejäänu hankimiseks tehakse majandusameti juhataja sõnul taotlus hasartmängumaksu nõukogule. Ehitusloa ekstreemspordipargi rajamiseks andis linnavalitsus esmaspäeval.

«Ma loodan siiralt, et ehituseks kuluv raha tuleb ja noored saavad endale kauaoodatud pargi. Loodetavasti jaanipäevaks on see valmis,» lausus Reevo Maidla.

Kris Süld, kes on tõukerattaga sõitnud 2007. aastast, oli uudise üle rõõmus, kuid ei varjanud ka skeptilist suhtumist. «Loota tuleb ikka, kuigi linn on lubanud varemgi, aga seni pole õnneks läinud,» ütles ta. «Igal pool mujal on välipargid olemas, isegi Suure-Jaanis ning minu teada peaks see õige pea avatama ka Võhmas,» lisas ta.

Loodavas pargis peaksid olema tõukeratturi sõnul võrdsed võimalused nii algajatele ja edasijõudnutele kui neile, kes käivad võistlemas. «60 x 30- meetrine plats on väga hea, see on mõõtmetelt üks Eesti suuremaid,» tõdes Süld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles