Viljandi Tulevikuga liitub noortekoondislasest väravavaht

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra jalgpalliklubi Vaprus ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik jõudsid kokkuleppele laenulepingu tingimustes, mille alusel esindab noor väravavaht Andreas Kallaste (paremal) käimasoleva hooaja lõpuni Viljandi meeskonda.
Vändra jalgpalliklubi Vaprus ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik jõudsid kokkuleppele laenulepingu tingimustes, mille alusel esindab noor väravavaht Andreas Kallaste (paremal) käimasoleva hooaja lõpuni Viljandi meeskonda. Foto: JK Tulevik

Vändra jalgpalliklubi Vaprus ja Viljandi jalgpalliklubi Tulevik jõudsid kokkuleppele laenulepingu tingimustes, mille alusel esindab Vapruse noor väravavaht Andreas Kallaste käimasoleva hooaja lõpuni Tulevikku.

Tuleviku peatreener Sander Post avaldas lepingu üle rahulolu ning ütles, et väravavahtide osakonnas tekkinud kitsaskohad said likvideeritud.

«Marten Ritson siirdus tagasi Soome uue klubi otsingutele ning otsustasime Andreasele võimalust pakkuda,» kõneles ta. «Tahtsime teda meie klubisse tegelikult juba hooaja alguses, ent tal oli tarvis kooliasjad korras hoida ning leppisime kokku, et räägime suvel uuesti. Andreasel on väravavahina potentsiaali, ta on väga töökas ja ambitsioonikas ning ta tõestas juba hooaja alguses läbitud katsetel, et sobib meie meeskonda suurepäraselt. Usun, et ta teeb meie juures suure sammu edasi.»

Sama loodab Vändra Vapruse juht Ranet Lepik. «Meil on väga hea meel, et leidsime Andreasele lõpuks just talle sobiva mängupaiga, ning usume, et ta teeb seal olulise arengusammu. Väravavaht vajab ennekõike mänguaega ning olen kindel, et Andreas saab Viljandis võimaluse end tõestada ja kasutab tekkinud olukorra maksimaalselt ära nii enese kui uue klubi huvides,» märkis ta.

Andreas Kallaste ise kommenteeris teokssaanud üleminekut lühidalt. «Tahan mängida,» ütles ta. «Tunnen, et mul on klubile palju anda, ent selleks pean saama mänguaega. Kavatsen teha treeningutel kõvasti tööd ning treenerite ja võitluskaaslaste usalduse välja teenida. Tänan Tulevikku ja oma koduklubi pakutud võimaluse eest.»

Toris sündinud 18-aastane Andreas Kallaste alustas Pärnu jalgpalliklubi ridades, kuid siirdus juba 13-aastasena Vändra Vaprusesse. Mullusel ja tänavusel hooajal esindas ta Pärnu Vaprust ning sai seal möödunud aastal tugeva kõrgliigakogemuse, kui seisis Premium-liigas väravasuul 17 mängus. Noortekoondisi on Andreas Kallaste esindanud kuuel korral. Ta on kuulunud nii Eesti U-17 kui U-19 koondise koosseisu.

Andreas Kallaste särginumbriks Viljandi Tulevikus saab 99.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles