Mustadest muremõtetest kaugemasse minevikku

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pimedalt õpetajalt laulmist õppinud ja kingsepaametit pidanud August Lomperi terves ja tugevas kehas peitus soe ja mahe tenorihääl.
Pimedalt õpetajalt laulmist õppinud ja kingsepaametit pidanud August Lomperi terves ja tugevas kehas peitus soe ja mahe tenorihääl. Foto: Viljandi fotograafi Märt Tengi kingitus Viljandi muuseumi kodulooringile 1958. aastal. Viljandi muuseumi fotokogu

1934. aasta sügisel sündis Viljandi lossimägedes ainulaadne, osalistele alatiseks meeldejääv muusikaline elamus. Selle jälgede ajamine tõi ilmsiks asjaolud, mis võiksid tunduda uskumatud, kui kõik alljärgnev poleks tõepoolest aset leidnud.

Küllap olekski see ilus lugu vajunud püüdmatult ajaloo hämarusse, kui aastatel 1926—1940 «Sakalas» ametis olnud ja Ugalaga tihedalt seotud mees Arnold Sepp poleks seda Torontos aastal 1963 ilmunud mälestustes «Mu meelen...» üles tähendanud.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles