Jõulujumalateenistusele vabu kohti pole

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste koguduse õpetaja Kalle Gaston
Halliste koguduse õpetaja Kalle Gaston Foto: Elmo Riig / Sakala

Sugugi mitte kõik soovijad ei pääse 24. detsembri õhtul kell 17 Halliste kirikus algavale jumalateenistusele, sest üritusest otseülekannet korraldav rahvusringhääling nõudis külaliste arvu piiramist, kirjutab «Tartu Postimees»


«Kas jõulujumalateenistus on tsirkus, kuhu tuleb pilet lunastada?» kurjustab kohalik elanik Toomas Suits. Tema kinnitusel olid kõik kohad vahetult pärast kuulutuse ilmumist EELK veebilehel helistades täis. «Küllap juba ammu VIP-ide poolt broneeritud,» oletas mees.

Menukaks on jõuluteenistuse juba teist aastat muutnud asjaolu, et kohal viibib president Toomas Hendrik Ilves. Seetõttu toimub kirikust ka ETV otseülekanne.

Koguduse õpetaja Kalle Gaston kinnitas «Postimehele», et selline rahvusringhäälingu nõue ei meeldi talle kohe mitte sugugi. Kuid midagi ei ole teha. 350 vaba kohta broneeriti ära juba eelmisel nädalal ning eelregistreerimine on lõppenud. Kokku mahuks kirikusse umbes 500 inimest.

Sel moel jäi ka mullu sadakond inimest ukse taha. Huvilistele on korraldatud samal õhtul veel teinegi jumalateenistus, mis algab kell 20.00 ning mida juhatab Tarvastu koguduse õpetaja Anna-Liisa Vaher.

«ETV ülekantava ürituse näol on tegemist täiesti tavalise jumalateenistusega,» märkis Gaston. Tõsi, kohalike laste kontserti teisel jumalateenistusel enam kuulata ei saa. Samuti ei viibi kell kaheksa kirikusaalis enam ei president ega peapiiskop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles