Islamiliikumine Taliban ründas Kabulis NATO peakorterit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani politseinikud kannavad ühe enesetapja keha jäänuseid.
Afganistani politseinikud kannavad ühe enesetapja keha jäänuseid. Foto: Reuters

Islamiliikumine Taliban korraldas eile Afganistanis Kabuli südalinnas ulatusliku rünnaku, mille üks sihtmärk oli USA saatkonna kõrval asuv NATO rahvusvaheliste julgeolekujõudude (ISAF) peakorter.

Talibani teatel algas rünnak Kabuli ringteel asuvate kohalike ja välisluureorganisatsioonide hoonete vastase enesetapuplahvatusega.

Seejärel otsis osa terroriste varju ehitusjärgus kõrghoonest ja astus julgeolekujõududega tulevahetusse. Samas piirkonnas asuvad Afganistani sõjaväe hoone ja ehitusjärgus Marriotti hotell.

USA Kabuli saatkond teatas, et rünnatakse ka nende hoonet. Terroristid kasutasid nii käsirelvi kui granaadiheitjaid. Väidetavalt sai ISAFi peakorter mitu raketitabamust.

On hukkunuid ja haavatuid. Täpsemat infot polnud uudisteagentuurid jõudnud eile pärastlõunaks edastada.

NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen ütles, et Talibani katse takistada andmast julgeolekuvastutust üle Afganistani jõududele on määratud läbi kukkuma.

«Jälgime sündmusi pingsalt. Oleme kindlad, et Afganistani võimud suudavad selle olukorraga toime tulla,» kinnitas ta rünnaku ajal Brüsselis ajakirjanikele. «Oleme tunnistajaks sellele, et Taliban püüab üleminekuprotsessi proovile panna, kuid tal ei õnnestu seda peatada. Üleminek on käivitatud ja jätkub.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles