Viljandi peaarhitekt lahkub ametist

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Männik juhtis ekspertide komisjoni, kes valis välja Valuoja koolimaja asemele rajatava riigigümnaasiumi hoone arhitektuurilise lahenduse. Fotol on tema ees laual maketid, mida konkursile pakuti.
Marko Männik juhtis ekspertide komisjoni, kes valis välja Valuoja koolimaja asemele rajatava riigigümnaasiumi hoone arhitektuurilise lahenduse. Fotol on tema ees laual maketid, mida konkursile pakuti. Foto: Marko Suurmägi / Sakala

Seitse aastat Viljandi peaarhitekti ametit pidanud Marko Männikul on kümne päeva pärast sel kohal viimane tööpäev ning seejärel lahkub ta Viljandist.

«Elukohavahetus,» vastas Männik küsimusele, miks ta peaarhitekti ametist loobub. Ta on juba mõnda aega elanud Elva lähedal ning otsustas Viljandist lõplikult lahkuda ja alustada tööd mõnes erafirmas.

«Minu enda arhitektuuribüroo oli olemas juba enne seda, kui Viljandi linnavalitsuses tööd alustasin,» selgitas Männik. Samas kinnitas ta, et peab praegu läbirääkimisi suuremate büroodega, sest nendes on võimalik teha suuremaid projekte.

Marko Männik kinnitas, et linnavalitsusest lahkumiseks talle keegi survet ei avaldanud. Viljandi linnapea Loit Kivistiku sõnul oli peaarhitekt esialgu välja pakkunud, et jätkab senises ametis kaugtööd, kuid seda ideed ei pidanud linnapea mõistlikuks.

«Peaarhitekt peaks ikkagi olema Viljandis, et mõista kohalikke olusid,» leidis ta.

Viljandi linnavalitsus on asunud konkursiga otsima uut peaarhitekti. 26. septembriks ootab linn avaldusi inimestelt, kes võiksid sellesse ametisse sobida.

Copy
Tagasi üles