Algab neljas kitarrifestival

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna algaval kitarrifestivalil kuuleb erikõlalist muusikat.
Täna algaval kitarrifestivalil kuuleb erikõlalist muusikat. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänasest pühapäevani on Viljandis neljas improvisatsioonilise kitarri festival. Rahvusvahelise festivali peaesinejad on kodumaised tippkitarristid.

Koostöös Tallinna filharmooniaga jõuab publiku ette galakontsert «Eesti kitarrilegendid». Tallinna kammerorkestri saatel astuvad 17. septembril pärimusmuusika aida lavale Paul Daniel, Robert Jürjendal, Andre Maaker, Jaanus Nõgisto, Oleg Pissarenko, Riho Sibul, Mart Soo, Jaak Sooäär, Ain Varts ja Ain Agan.

Viljandi kitarrifestival on laienenud teistessegi linnadesse ning sellel esinevad paljud kodu- ja välismaised tipud.

Nõnda jõuab nii Viljandisse kui tänavusse Euroopa kultuuripealinna Tallinna helimüüre lammutav gootilik norrakas Stian Westerhus. Viljandis ja Narvas esineb alati väljapeetud ja meisterlik ameeriklane John Stowell koos Lembit Saarsalu trioga. Üks soome džässi esikitarriste Risto Toppola korraldab õpitubasid ning annab oma trioga ka kontserdi. Veel musitseerib ansambel Drum Prana koos Weekend Guitar Trioga ning soolokavaga esineb Nevil Blumberg.

Et kitarrifestival tutvustab kitarri sugulaspille, tuleb Viljandisse uuenduslikke kitarrilahendusi leiutav itaallane Paolo Angeli.

Igal aastal annab Viljandi kitarrifestival välja Tiit Pauluse nimelise noore kitarrimängija preemia, mis aitab ühel väljapaistval Eesti noorel muusikul ennast kitarriõpingutel täiendada. Eelmisel aastal osutus selleks Laur Joamets ning tema trio kontsert avab seekordse festivali.

Kitarrimeistrite päeval on võimalik kohtuda Eesti paremate pillimeistritega, imetleda ja proovida nende pille ning tutvuda eri improvisatsiooni- ja kitarrimängu õppematerjalidega.

Kitarrifestivali kontserdid leiavad aset pärimusmuusika aidas, muusikakooli orkestrimajas, Jaani kirikus, Viljandi nukuteatris, Narva Geneva keskuses ning Tallinnas Hobuveskis ja Vene kultuurikeskuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles