Politsei juhib tähelepanu turvavarustusele

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna pöörab politsei liiklusjärelevalves erilist tähelepanu turvavarustusele.
Täna pöörab politsei liiklusjärelevalves erilist tähelepanu turvavarustusele. Foto: Elmo Riig / Sakala

Alanud nädalal pöörab politsei liiklusjärelevalves erilist tähelepanu turvavarustusele ning tuletab liiklejate meelde nii turvavöö kui laste turvavarustuse tähtsust.

Korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul põhjendavad juhid turvavarustuse kasutamata jätmist enamasti lühikese sõidu ja väikese kiirusega. «Tegelikult on linnakiirusel kokkupõrge võrreldav kukkumisega viiendalt korruselt. Seega on lühimagi sõidu korral hädavajalik iga abivahend, mis õnnetuse hetkel sõitjaid kaitseb,» ütles ta.

Samuti ei tohiks Tänaku sõnul mööda vaadata laste turvavarustuse nõuetest. «Kooli- ja lasteaiahooaja algul tuleks kindlasti üle vaadata ka lapse turvavarustus ning kontrollida, kas see vastab lapse pikkusele ja kaalule,» sõnas Tänak.

12.—18. septembrini on turvavarustus politseinike tähelepanu all kogu Euroopas.

Selle aasta kevadel avastas politsei samalaadse nädala käigus 810 turvavarustuse nõuete rikkumist, neist 54 juhul rikuti laste ohutu sõidutamise nõudeid. Selle aasta kaheksa kuuga on liikluses hukkunud 18 liiklejat, kes ei kasutanud turvavarustust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles