Marutaudi tõrjumine jätkub piiri ääres

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veterinaar- ja toiduamet alustab rebastele ja kährikutele marutaudivastase vaktsiini külvamist ning Viljandimaale jõuavad peibutussööta puistavad lennukid 19. septembril.

Kava kohaselt külvatakse Viljandimaal vaktsiinipalakesi 19.—21. septembrini ning seda tehakse Läti piiriga külgnevatel aladel. Alates sellest aastast ei külvata vaktsiini kogu riigis, vaid vaktsineeritakse 20—40 kilomeetri ulatuses Läti piirist, 50 kilomeetri ulatuses Venemaa maismaapiirist ning 30 kilomeetri ulatuses Narva jõest.

Vaktsineerimiseks kasutatakse spetsiaalset peibutussööta, mille kalajahust massi sisse on peidetud kapseldatud marutaudi vedelvaktsiin. Vaktsiinsööta külvatakse väikelennukitelt. Seda ei puistata linnade, asulate, teede ning veekogude kohal.

Vaktsiinipala leidmisel tuleks see jätta puutumatult sinnasamasse. Kui on oht, et selle võivad leida lapsed või koduloomad, tuleb pala ümberpaigutamise ajal kanda kummikindaid. Vaktsineerimise ajal tuleb koerad ja kassid hoida hoovis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles