Taaraautomaadid koguvad lastele raha

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuskampaania «Aitan last», kus saab pakendeid tagastades toetada vähekindlustatud lapsi, on korraldajate hinnangul hästi tööle läinud.
Heategevuskampaania «Aitan last», kus saab pakendeid tagastades toetada vähekindlustatud lapsi, on korraldajate hinnangul hästi tööle läinud. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Sihtasutus Heategevusfond Aitan Lapsi, Evelin Ilves ja Eesti etendusasutuste liidu 17 teatrit alustasid tänavu mais heategevuskampaaniat, millega on kogutud 24 000 eurot vähekindlustatud lastele teatripileti ostmiseks.

Kampaania ajal on enam kui 140 pakendiautomaadile Eestis paigaldatud lisaautomaatika ja nupp, mida vajutades saab laste toetuseks raha annetada.

Eesti Pandipakendi tegevjuhi Rauno Raali selgitust mööda on sel viisil annetada väga lihtne.

«Viid taara masinasse ja loobud oma pandirahast laste teatripiletite kasuks, mingit ülekannet tegema ei pea,» rääkis Raal. «Võib ära anda ka osa summast. Viljandis saab annetada Rimi, Selveri, Maksimarketi ja Säästumarketite pakendiautomaatide kaudu.»

10 000 lapsele teatrirõõmu

Rauno Raali hinnangul on projekt saanud hea alguse. «Eelmise nädala lõpuks oli 140 pakendiautomaadi kaudu annetatud 24 000 eurot. See on arvestatav summa ja annab lootust, et saame planeeritud 60 000 eurot kevadeks kokku,» täpsustas Raal.

Heategevusfondi Aitan Lapsi juhatuse liikme ja Norra-Eesti kaubanduskoja juhataja Paal Aschjemi sõnul teeb projekti tähelepanuväärseks see, et annetusi kogutakse keskmiselt ühe euro kaupa. «Tänan südamest kõiki annetajaid. Loodame üheskoos aasta jooksul teatrisse viia 10 000 vähekindlustatud last,» rääkis Aschjem.

Maakondadest on kõige rohkem annetusi tehtud Harju-, Tartu-, Lääne- ja Ida-Virumaal. Linnadest on enim annetusi tulnud Tallinnast, Tartust, Pärnust, Rakverest, Tabasalust ja Võrust.

Viljandimaalt on 623 inimest annetanud kokku 510 eurot.

Ugala ootab lapsi teatrisse

Vähekindlustatud laste teatris käimise tarbeks saab taaraautomaatides annetada vähemalt järgmise aasta mai lõpuni. «Sõltuvalt projekti kulgemisest otsustame 2012. aasta esimeses kvartalis, kas läheme edasi samamoodi või vahetub projekt, küll aga on ilmne, et tahame jätkata just laste toetamist, andes võimaluse ka neile, kes seda muidu ei saaks,» tõdes Rauno Raal.

«Aitan lapsi» heategevuskampaaniaga on ühinenud 17 etendusasutust, sealhulgas Ugala teater.

Annetused liiguvad Raali selgitust mööda Heategevusfondile Aitan Lapsi, kes kannab raha Eesti etendusasutuste liidule. Raha liikumist kontrollib rahvusvaheline audiitorfirma Ernst & Young.

«Eesti teatreid koondav etendusasutuste liit teeb tööd, et luua lihtne ja läbipaistev loogika abivajajate leidmiseks ja toetamiseks,» rääkis Raal.

Sihtasutuse Heategevusfond Aitan Lapsi asutas 2009. aastal Norra-Eesti kaubanduskoda koostöös kuningliku Norra saatkonnaga. Möödunud aastal toetas fond Põlva haigla lasteosakonda meditsiiniseadmete ja haiglamööbli soetamisel.

SELGITUS
Reigo Rannu,
Ugala turundusjuht

Esimesena pakub Ugala vähekindlustatud lastele 11. oktoobril etendust «Limpa ja mereröövlid». Et seda võimalust kasutada, peaks kas sotsiaaltöötaja või õpetaja, miks mitte ka lapsevanem teatri poole pöörduma ja täitma avalduse. Teatriga tuleks ühendust võtta võimalikult varakult, hiljemalt kaks nädalat enne etendust, sest avaldusi rahuldatakse nende laekumise järjekorras. Mulle võib kas helistada või kirjutada e-postiaadressil reigo.rannu@ugala.ee. Edaspidi on plaanis avaldus riputada meie kodulehele.
Kampaania on korraldatud nii, et teater pakub piletihinnast 50 protsenti soodustust, ülejäänu kompenseerib teatrile fond.
Tasuta etendustele tullasaavate laste hulk on praegu piiratud, see sõltub teatrile antavast summast. Edaspidi vaatame kuude kaupa, kui paljudele saame seda võimalust pakkuda.
Esialgu on võimalik vaadata Ugalas kohapeal antavaid etendusi. Selles projektis on Eesti jaotatud teatrite vahel piirkondadeks ning selle järgi tulevad Ugalasse Viljandi- ja Valgamaa lapsed. Edaspidi võib olla muudatusi, nii et ka teiste maakondade lapsed saavad meie  lavastusi näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles