Liblikate lend pole veel lõpule jõudnud

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naerid on Eestist peaaegu kadunud, kuid naeriliblikad on siin endiselt levinud. Ehkki väga sarnased kapsaliblikatega, on neid kokkupandud tiibade järgi üsna lihtne ära tunda: naeriliblika tiivasooni ümbritsevad tumedad piirjooned.
Naerid on Eestist peaaegu kadunud, kuid naeriliblikad on siin endiselt levinud. Ehkki väga sarnased kapsaliblikatega, on neid kokkupandud tiibade järgi üsna lihtne ära tunda: naeriliblika tiivasooni ümbritsevad tumedad piirjooned. Foto: Elmo Riig

September on alanud, kuid mõnel päikeselisel päeval näib, et suvi pole meile veel hüvastijätusuudlust andnud. Üha sagedamini teeb ta ruumi sügisesele vihmale ja jahedusele, ent tuleb siis jälle laialt naeratades tagasi.

Sellistel soojadel päevadel võib viimaste rapsipõldude kohal näha laperdamas valgeid liblikaid. Justkui oleks alles mai või juuni, lendlevad nad kahe-kolmekesi koos nagu väiksed rõõmsad kummitused. Need on naeriliblikad, väike-kapsaliblikad või suur-kapsaliblikad, kes õhus paaritumistantse etendavad.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles