Viljandi esindus osaleb Eslövi 100. aastapäeva tähistamisel

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sõpruslinn Eslöv asub Malmöst 40 kilomeetrikaugusel, Skåne maakonna keskosas.
Viljandi sõpruslinn Eslöv asub Malmöst 40 kilomeetrikaugusel, Skåne maakonna keskosas. Foto: Internet

Kolmapäevast pühapäevani on Viljandi esindus ametlikul visiidil Rootsis sõpruslinnas Eslövis.


Viljandi esindus osaleb Eslövi 100. aastapäeva tähistamiseks korraldataval suursündmusel «Kultuuriöö», mis on üks paljudest Eslövi aastapäeva tähistamise üritustest. Ametlikul kohtumisel arutavad kahe linna juhid Eslövi ja Viljandi edaspidiseid koostöövõimalusi.

Linnavolikogu ja -valitsuse ühisdelegatsiooni kuuluvad linnavolikogu esimees Tarmo Loodus, abilinnapea Ardo Agasild, avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull ning haridus- ja kultuuriameti juhataja Tiivi Tiido.

Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul käis tänavu mais Viljandis 35liikmeline Eslövi delegatsioon. «Kümmekond aastat ei ole kahe linna vahel olnud suhtlemist peale ametliku kirjavahetuse, kuid juba kevadel asetleidnud ning ees seisev kohtumine lubavad loota, et kahe linna sõprus- ja koostöösuhted jõuavad uuele tasemele,» lausus Krista Kull.

Viljandi ja Eslövi suhted said alguse 1990. aastate algul Andres Koerni vahendusel, kes oli sel ajal Eslövi suurima ettevõtte Felixi juht. Ametliku sõpruslepingu allkirjastasid 1992. aastal Eslövi linnapea Cecilia Lind ja toonane maavolikogu esindaja Tarmo Loodus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles