Uudised

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Enim suurendasid juurdehindlust toidupoed

Statistikaameti andmeil kasvas kaubanduslik marginaal ehk kaupluste juurdehindlus aasta teises kvartalis enim toidukaupade, jookide ja tubakatoodete kauplustes. Neis oli juurdehindlus teises kvartalis 17,6 protsenti, üle veerandi suurem kui mullu.

Kõige rohkem, 86,3 protsenti lisavad hinnale juurde tekstiilitoodete, rõivaste, jalatsite ja nahktoodete poed. Aastataguse ajaga võrreldes oli kasv üle kümne protsendi.

Kõige väiksem oli mootorikütuse juurdehindlus: 7,5 protsenti, kasv üle 16 protsendi.

Pealinnas elab tuhandeid narkomaane

Tallinlaste ohter sõltuvusainete tarbimine on linna sotsiaal- ja tervishoiuameti arvates murettekitav. Tervishoiuosakonna vanem­spetsialist Õnne Valberg ütles, et Tallinnas on süstivaid narkomaane 5000—6000 ümber.

Ühtlasi kinnitas ta, et uimastiennetusega on pealinnas tegeldud kümme aastat.

Tallinnas on spetsiaalselt sõltlastele mõeldud keskused, kus pakutakse süstlavahetus- ja nõustamisteenust. Piirkondades, kus narkomaanid paiknevad, pakutakse sõltlastele asendus- ja võõrutusravi ning nii neile kui nende lähedastele tugiteenuseid.

Eesti president esitleb Soomes raamatut

President Toomas Hendrik Ilves esitleb täna Helsingis oma esseede, artiklite ja kõnede kogumikku «Omalla äänellä» («Sõna jõuga») ning kohtub ka Soome presidendi Tarja Haloneniga.

Soome kirjastuse WSOY väljaantud raamatus jutustab president Ilves Eesti Euroopa kaardile naasmisest ning elust, kirjandusest ja muusikast, unustamata Soome ja Eesti lähedasi suhteid, erinevusi ja sarnasusi ning seda, mida ajalugu on meile mõlemale õpetanud.

Raamat koosneb presidendi kõnedest ja esseedest, samuti tema seisukohtade kujunemise loost ja tausta selgitavast intervjuust, mille tegi raamatu koostaja Iivi Anna Masso.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles