Balti Assamblee kogunes Kirsimäe aita

Rannar Raba
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kirsimäe aidas avati täna hommikul Balti Assamblee 27. istungjärk, mis keskendub Balti riikide energiajulgeoleku koostööle.


Läti, Leedu ja Eesti parlamendi esimees rõhutasid oma tervitussõnavõttudes vajadust hoida kolme riigi vahel tugevat sidet ning ühendada regioon senisest tugevamini Euroopa Liidu energiasüsteemiga.

Riigikogu esimees Ene Ergma ütles, et tema toetab tuumaelektrijaama rajamist Eestisse, kuid kui peaks jõutama kokkuleppele, et kolm Balti maad rajavad ühiselt uue jaama Leedusse, tuleb selle projektiga kiiresti edasi liikuda.

«Riikliku energeetikapoliitika rakendamisel tuleb kasutada õiglusel ja jagatud vastutusel põhinevat lähenemist, et sellised strateegilised otsused nagu uute energiavõrkude ehitamine, võetaks vastu peale nende kooskõlastamist teiste Euroopa Liidu riikidega, keda need võivad mõjutada,» sõnas ta.

Pärast avakõnesid tehti algust konverentsiga «Läänemere strateegia ja julgeolek». Õhtul leiab Ugala teatris aset assamblee auhindade kätteandmise tseremoonia.

Homme hommikul saabuvad Viljandisse Läti, Leedu ja Eesti välisminister, kes osalevad Balti Nõukogu 14. istungil. Selle järel jätkub Balti Assamblee istungjärk, kus kuulatakse ära komisjonide aastaaruanded, tutvustatakse 2009. aasta eelisteemasid ja kinnitatakse kohtumise lõppdokument. Lisaks valitakse organisatsioonile järgmiseks aastaks uus president ja asepresidendid.

Eesti on tänavu Balti riikide parlamentaarse koostöö eesistujamaa, mistõttu on kõik tähtsamad nõupidamised peetud siin. Enne Viljandit on Balti Assamblee koos käinud Riias, Vilniuses, Tallinnas ja ühe korra ka Pärnus.

Seoses Kirsimäe aidas toimuvaga on kuni homme kella 15-ni lubatud Vabaduse platsil ja Tasuja puiesteel parkida vaid selleks luba omavatel sõidukitel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles