Aasta vaadatuim Eesti film jõuab Rubiini

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi peaosalisi mängivad Mait Malmsten ja Liisi Koikson.
Filmi peaosalisi mängivad Mait Malmsten ja Liisi Koikson. Foto: Christian Johannes Kask (Eetriüksus)

Laupäevast alates linastub Viljandi kinos ajalooline märulidraama «Detsembrikuumus», mis tõusis selle aasta vaadatuimaks Eesti filmiks.


Poolteise kuu jooksul on «Detsembrikuumust» Eestis vaatamas käinud 45 814 inimest.

«Isegi kui kogu filmi meeskond on endast parima andnud, ei saa kunagi kindel olla, et publik ikka kinno tuleb,» ütles filmi produtsent Artur Talvik.

«Detsembrikuumus» jutustab 1924. aasta 1. detsembril Tallinna haaranud kommunistlikust riigipöördekatsest. Selle ajaloolistest tagamaadest ning filmi valmimisest on ilmunud Tiit Pruuli koostatud artiklikogumik «MÄSS. Detsembrimäss. Aprillimäss».

Filmi stsenaariumi autorid on ajaloolane Lauri Vahtre ja Mihkel Ulman. Peaosades mängivad Liisi Koikson ja Sergo Vares, teistes osades Tõnu Kark, Mait Malmsten, Ain Lutsepp, Tambet Tuisk, Carmen Mikiver, Piret Kalda ja Tiit Sukk. Filmimuusika autor on Sven Grünberg. Režissöör Asko Kase ja operaator Kjell Lagerroosi käe all valminud filmi tootis produktsioonifirma Eetriüksus.

Filmi tegemine läks maksma 27 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles