Presidendi õnnitlemise tava jõudis lõpule

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärmale presidenti õnnitlema tulnud omavalitsustegelaste delegatsiooni eesotsas sammusid mulgid, nagu iidses Mulgi talus kohane.
Ärmale presidenti õnnitlema tulnud omavalitsustegelaste delegatsiooni eesotsas sammusid mulgid, nagu iidses Mulgi talus kohane. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile käisid paarkümmend Viljandimaa valla- ja linnajuhti ning maavanem president Toomas Hendrik Ilvese Ärma talus, et oma maakonna meest tagasivalimise puhul õnnitleda.

Sama moodi olid omavalitsustegelased Ilvesele õnne soovimas käinud viis aastat tagasi, mil ta esimest korda riigipeaks tõusis.

«Nii et tegemist on väikese traditsiooniga, mis nüüd, tõsi küll, lõpu saab, sest kolmandat korda te enam presidendiks kandideerida ei või,» leidis Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees ja Paistu vallavanem Ene Saar presidenti tervitades.

Saar lausus, et ebaõiglane oleks eeldada, nagu peaks Ilves viljandimaalasena eelkõige kodumaakonna arendamisele tähelepanu pöörama, sest tegemist on kogu Eesti presidendiga. Küll aga ootavad kohalikud omavalitsusjuhid riigipealt abi regionaalarengule üldiselt.

Toomas Hendrik Ilves kinnitas, et nii möödunud kui eelseisva ametiaja jooksul on tema üks eesmärk olnud väärtustada elu väljaspool pealinna. Muu hulgas on ta püüdnud oma kodutalu külalistele näidata, et Viljandimaal on hea elada.

«Mõtteviis, et elatakse Tallinnas ja ülejäänud Eesti on nagu rahvuspark, kus käiakse loodust nautimas, on väga halb,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles