Koolikell kuulutas uut algust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakobsoni gümnaasiumi kooliaasta helistasid avatuks vastne abiturient Kadri Raag ja esimese klassi õpilane Ott Org.
Jakobsoni gümnaasiumi kooliaasta helistasid avatuks vastne abiturient Kadri Raag ja esimese klassi õpilane Ott Org. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu erakordselt suure õpilaste arvuga tööle hakanud Jakobsoni koolis andis neljapäeval aabitsavande 90 esimese klassi õpilast. Neid kuulas umbes sama palju abituriente, kellest saab arvatavasti selle gümnaasiumi viimane lend.

Esimese klassi poisi ja abituriendineiu ühiselt helistatud koolikella kuulsid siiski vaid esimeste ja viimaste klasside õpilased ning lapsevanemad, sest rohkem publikut poleks kooli aulasse mahtunud.

Kui tavaliselt on Jakobsoni gümnaasiumis õppeaasta avaaktus peetud kõigile korraga koolimaja ees, siis nüüd tuli ilmataadi vihmatuju tõttu plaanid ümber teha.

Lisaks esimese klassi õpilastele peeti Jakobsoni koolis aktus nendele jütsidele, kes on õppeasutuse nimekirja lisatud pärast kevadist Valuoja põhikooli sulgemist.

Koolis leidis aset veel kolm aktust eri vanuseastmetele.

Algav õppeaasta on Jakobsoni gümnaasiumile eriline, sest koolide ühendamise tagajärjel alustab seal mulluse 800 õpilase asemel õppetööd 1011 last ja noort.

Neist kakssada IV—IX klassi õpilast saab tarkust Viljandi Kaare kooli ruumides, kus möödunud aastal tegutses ka Valuoja põhikool, mis praegu on saanud juba ajalooks. Nüüd hüütakse seda õppeasutuse osa Jakobsoni gümnaasiumi Kaare tänava filiaaliks.

Suureks paisunud kooli Riia maanteel asuvas peahoones istub aga augusti lõpu seisuga koolipinki 811 õpilast, mida on veidi rohkem kui eelmisel õppeaastal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles