Matthias Agur tuli Euroopa meistriks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainas peeti veemotospordi Euroopa meistrivõistlused, paadiklassi JT-250 sõidus esikoha pälvis Matthias Agur.
Ukrainas peeti veemotospordi Euroopa meistrivõistlused, paadiklassi JT-250 sõidus esikoha pälvis Matthias Agur. Foto: Andrei Zujenkov

Ukrainas Ternopilis lõppenud veemotospordi Euroopa juunioride meistrivõistlustel pärjati JT-250 klassis säravaima autasuga viljandlane Matthias Agur.

Teist hooaega veemotospordiga tegelev Viljandi noormees rääkis, et tal õnnestus tihedas konkurentsis võita kolm sõitu ning viimases piisas tiitli teenimiseks natuke kehvemast tulemusest.

«Läksin viimases sõidus kindla peale ja hoidsin end veidi tagasi: teadsin, et kolmandast kohast piisab,» kõneles tänavu ülieduka hooaja teinud Matthias Agur.

Siinse veemotoklubi Nord eestvedaja Tõnis Lauri sõnul näitas 16aastane viljandlane Euroopa meistrivõistlustel perfektset sõiduoskust. Juunioride klassi vastse Euroopa meistri jutu järgi on võitmiseks peale juhtimisoskuse tarvis ka head sõiduvahendit. Selle on Viljandi klubi mehed Tõnis Laur ja Aivar Kommisaar tipptasemele timminud.

«Palju sõltub startidest. Minul õnnestusid need Ukrainas väga hästi,» kõneles Matthias Agur, kes võttis kolmes sõidus kohe pärast lähet liidrikoha ning säilitas selle lõpuni. «End tagantpoolt ette pressida on märksa keerulisem kui liidripositsiooni kaitsta,» lisas Agur.

Euroopa meistrivõistlustel oli JT-250 klassis stardis 23 sportlast. Tõnis Lauri selgitust mööda kujunesid kõik sõidud äärmiselt võitluslikuks: kokkupõrkeid ja ümberminemisi ning nendest tingitud katkestusi oli ohtralt.

Kokkupõrke elas Ternopilises üle ka Viljandi klubi noormees Paul Zujenkov. «Õnneks suutsime kõvasti viga saanud paadi teiseks päevaks käepäraste vahenditega kokku lappida ja enam-vähem sõidukõlblikuks putitada,» rääkis Laur.

Möödunud reedel 14aastaseks saanud Paul Zujenkov lõpetas Euroopa meistrivõistlused kõrge neljanda kohaga. Kahe Viljandimaa mehe vahele mahutasid end venelane ja lätlane.

Värske noorte Euroopa meister Matthias Agur teeb JT-250 paadiklassis viimase ametliku võistluse 17. septembril Tartus Anne kanalis peetaval Eesti meistrivõistluste etapil, kus tal on võistlusklassi tänavuse Balti riikide meistrina suurepärased šansid oma tiitlite kollektsiooni lisa hankida.

Tõnis Laur lisas, et noormehe eduka hooaja saagikotti kuuluvad sellel aastal veel JT-250 klassi maailmameistrivõistluste pronks ning juuli lõpul Viljandis peetud GT-15 klassi Euroopa meistrivõistluste kolmas tulemus.

Headest saavutustest innustust saanud andekas viljandlane loodab jätkata tuleval aastal oma sportlaseteed samal alal täiskasvanute konkurentsis, kuid millises paadiklassis, seda ta veel öelda ei osanud.

JT-250 klassis saavad kaasa teha 16aastased ja nooremad sõitjad. Kolmas Viljandi tiitlivõistlustel kaasa teinud Viljandi klubi noormees Brandon Timofejev teenis seekord 12. koha.

Ukrainas oli võistlustules ka Viljandi noori piloote treeniv Aivar Kommisaar. Tema tegi Ternopilis kaasa kohalike meistrivõistluste arvestusse kuuluva T-550 paadiklassi sõitudes. Üks neist lõppes ümberminekuga, teise ta võitis ning sai kokkuvõttes kolmanda koha.

ESIKUUIK
Noorte JT-250 paadiklassi Euroopa meistrivõistlustel osales 23 sõitjat. Kuus paremat olid
• Matthias Agur (Eesti)
• Artem Nikitin (Venemaa)
• Nikita Lijcs (Läti)
• Paul Zujenkov (Eesti)
• Matteusz Dankowski (Poola)
• Maksimilians Tuckovs (Läti).
Allikas: võistluste protokoll

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles